Stațiunea de la Poalele Mun­ților Codru Moma a îmbrăcat, la sfârșitul săptămânii trecute, haine de sărbătoare. Motivul? Sâmbătă și duminică a avut loc o nouă ediție a Zilelor Monesei. Au fost două zile pline de activități cultural-artistice, cu toate că sâmbăta vremea a fost puțin capricioasă, având în vedere că timp de aproximativ jumătate de oră a plouat cu găleata. Programul stabilit a fost însă respectat, totul decurgând în condiții normale. În ceea ce-i privește pe comercianți, și de data aceasta au fost „la post”, oferindu-le turiștilor produsele lor.
În prima zi a sărbătorii, doi tineri au dorit să își unească destinele în fața ofițerului stării civile, aceștia fiind căsătoriți de însuși primarul Nuțu Herbei. Cum era de așteptat, cei doi au spus un „da” hotărât. După acest eveniment, primarul a plecat prin stațiune, pentru a sta de vorbă cu comercianții. Aceștia au avut numai cuvinte de laudă la adresa modului în care a fost refăcut parcul, cu toate că dispariția arborilor puși la pământ de furtuna din septembrie le-a lăsat tuturor un gust amar. „Nu am mai fost în Moneasa după ce a avut loc acea furtună. Era să nu mai cunosc stațiunea, în lipsa arborilor falnici care reprezentau un punct de atracție pentru toată lumea. Cred însă că în patru-cinci ani, parcul va fi un vis, cu verdeața care este acum, cu luminile care ard și cu arborii și arbuștii plantați recent, care vor crește”, susține un comerciant din Bihor.
În ceea ce privește progra- mul artistic, sâmbătă au urcat pe scenă soliștii de muzică populară Teodor Coraș și Maria Popovici.
Duminică, vremea a ținut cu organizatorii
Spre deosebire de sămbătă, a doua zi vremea a ținut cu organizatorii. Festivitățile au început cu inaugurarea parcului. De menționat că înainte de tăierea panglicii a fost oficiată o slujbă religioasă, cu de obicei se întâmplă la români, pentru că „toate lucrurile bune încep cu o rugăciune”. După terminarea momentului religios, oficialitățile prezente, prefectul Florentina Horgea, deputatul Florin Tripa și primarul Nuțu Herbei au tăiat panglica, în prezența localnicilor, turiștilor, a unor consilieri județeni, consilierilor locali și a angajaților Primăriei. În continuare, toți cei prezenți au fost invitați la grădina de vară, unde a început spectacolul, primarul fiind invitat pe scenă de prezentatorul Vasile Coca, pentru a declara deschisă cea de a doua zi de spectacole. „Pentru început, aș vrea să vă spun tuturor bine ați venit. După cum vedeți, astăzi este o zi frumoasă, vremea ține cu noi. Cu privire la ceea ce s-a întâmplat în parc, vreau să vă spun că a trebuit să facem o investiție uriașă, care a fost absolut necesară”, a spus primarul, care apoi i-a prezentat pe oaspeții comunei, prefectul Florentina Horgea și deputatul Florin Tripa, rugându-i să țină un scurt discurs. „Îl felicit pe domnul primar pentru ceea ce a făcut aici, în Perla Munților Apuseni. Spun acest lucru având în vedere că avem o sigură stațiune în județ și trebuie să avem grijă de ea”, li s-a adresat prefectul celor prezenți. La rândul său, deputatul Tripa a susținut că a fost tot timpul alături de primarul Herbei, pe care l-a susținut, promițând că îl va ajuta în continuare.
După terminarea discursurilor, a început spectacolul. Pe scenă au urcat Cornel Borza care a ridicat spectatorii de pe scaune, făcându-i să se prindă în horă; Vlăduța Lupău, o solistă foarte îndrăgită de public, cu o voce superbă; Mădălina Ilea, Leontin Ciucur, Daniela Lele, Ioan Dordoi, acompaniați de Ansamblul Crișana din Oradea; Ansamblul de dansuri Druscele din Bârsa cu solista Roberta Tomșa, însoțiți de primarul Avram Ciev; Ansamblul Pădureana, din Chisindia, însoțit de primarul Ionel Pașca.
Primar felicitat de primari
Trebuie spus că primarii prezenți la această sărbătoare a Stațiunii Moneasa, Ionel Pașca, de la Chisindia; Avram Cieva, de la Bârsa și Cornel Popa, de la Hășmaș, au ținut să îl felicite pe edilul șef al comunei Moneasa pentru refacerea parcului.

Recomandările redacției