Monica Lewinsky – întâlnire de gradul 0 cu Hillary Clinton

0
525

O dată cu lansarea documentarului „The Clinton Affair”, Monica Lewinsky este pe cale să retrăiască scandalul sexual din 1998, care a pus în pericol mandatul de președinte al lui Bill Clinton. Fosta stagiară de la Casa Albă are speranțe că această miniserie de filme să șteargă o dată pentru totdeauna eticheta de „scandalul Lewinsky”.

„Cred că sunt suficienți 20 de ani pentru a purta acea manta”, scrie Monica Lewinsky, într-un nou eseu publicat marți în Vanity Fair. Cu această ocazie, ea a explicat ce a motivat-o să participe la realizarea documentarului, care va avea premiera duminică pe rețeaua A&E. „Pentru că am putut. De-a lungul istoriei, femeile au fost traduse și tăcute, acum este timpul să ne spunem propriile noastre povești cu propriile noastre cuvinte”, s-a motivat ea.

Monica Lewinsky și-ar dori cu această ocazie să-i ceară scuze din nou lui Hillary Clinton, de data aceasta personal, dacă aceasta din urmă ar accepta o întâlnire cu fosta amantă a soțului ei. „Primele mele cuvinte în public după scandal – rostite într-un interviu cu Barbara Walters la 3 martie 1999 – au fost scuze adresate lui Chelsea (fiica fostului președinte Clinton) și doamnei Clinton”, a scris Lewinsky. „Și dacă aș vedea-o pe Hillary Clinton personal astăzi, mi-aș aduna toate forțele de care am nevoie ca să o recunosc din nou – sincer – cât de rău îmi pare”, a continuat fosta stagiară.

Monica Lewinsky a contrazis-o totuși pe Hillary Clinton, care a declarat într-un interviu pentru CBS News că relaţia pe care a avut-o cu Bill Clinton nu a fost o formă de abuz de putere. „Ceea ce s-a întâmplat între mine şi Bill Clinton nu a fost o agresiune sexuală, deşi acum ne dăm seama că a fost un abuz grosolan de putere”, a spus Monica Lewinsky în editorialul publicat în revista Vanity Fair.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.