Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvenului sub cea a Camerei Deputaţilor, după ce judecătorii CCR au respins sesizarea de neconstituţionalitate a şefului statului.
„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat mier­curi, 25 iulie, (…) Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României (PL-x 411/30.10.2017)”, a informat Administraţia Prezidenţială, informează Mediafax.
Curtea Constituţională a respins la începutul lunii iunie sesizarea de neconstituţionalitate făcută de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificării şi completării Legii care prevede trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvenului sub cea a Camerei Deputaţilor, adoptată de Legislativ. Pe 11 aprilie, deputaţii au aprobat un proiect de lege care prevede trecerea Monitorului Oficial sub autoritatea Camerei Deputaţilor, după ce, în 2012, Guvernul condus de Victor Ponta a decis trecerea acestei regii autonome în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Camera a votat atunci în calitate de for decizional.
În 22 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii, după ce aceasta fusese adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, în 22 decembrie 2017.
În iunie 2012, Guvernul condus de Victor Ponta a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevedea trecea Regiei Autonome Monitorul Oficial de la Camera Deputaţilor la Secretariatul General al Guvernului.

Recomandările redacției