delegatie serbiaO delegaţie a Consulatului General al Republicii Serbia condusă de consulul general Lazar  Manojlovic, alături de Ognean Crîstici, preşedintele Uniunii Sârbilor din România, a avut miercuri, o întrevedere cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, solicitându-i acestuia alocarea unui spaţiu în interiorul Cetăţii Aradului pentru amplasarea unui monument.

Monumentul comemorativ va fi amplasat în memoria miilor de civili deportați din Serbia de autoritățile imperului austro-ungar în primul Război Mondial şi închiși într-un lagăr în Cetatea Aradului.

Municipalitatea arădeană susţine  demersul  realizării  monumentului comemorativ dedicat civililor sârbi, integrat în planul de reconversie a Cetăţii Aradului, a declarat Gheorghe Falcă.

Pentru început, în Cetate va fi montată o placă comemorativă ce va servi  temporar ca loc de reculegere şi nu va împieta planurile pentru viitoarea reconversie a întregului complex al Cetăţii Aradului. Ulterior, în locul plăcii, se preconizează ridicarea unui monument comemorativ, pentru care delegaţia din Serbia a solicitat alocarea unei suprafeţe de 50×50 m.

Recomandările redacției