A fost ziua divizionarelor terțe arădene în confruntările amicale cu colegele de serie din județul Timiș. Dacă Lipova a câștigat la Dumbrăvița (scor 1-0), Crișul Chișineu-Criș a trecut pe teren propriu de Ghiroda și Giarmata Vii. Succesul vine să redea încrederea pierdută puțin de „alb-albaștrii” după înfrângerea din timpul săptămânii (1-2), de la Sebiș, chiar înaintea derby-ului de Cupă, de la Pecica.
Partida de pe arena „Aurel Ardelean” a avut un ritm bun, iar faze de poartă au fost de-o parte și de alta. Golul de 1-0 a fost opera lui Ciornei, care a înscris de la colțul lung după centrarea din stânga a lui Suslak. Scorul pauzei avea să fie egal și asta pentru că Silaghi a șters cu capul un balon centrat din banda dreaptă, de la 35 de metri. Cu capul, dar în repriza secundă, a sosit și reușita cea avea să decidă testul în favoarea gazdelor. Birău a fost responsabil cu centrarea, iar Codrea cu golul: 2-1, rezultat final.
Adi Abrudean a contat în premieră pe orădeanul Constantin Roșu, fost la Luceafărul, care vine să umple golul lăsat de plecarea lui Vasinc la Hunedoara. „O partidă bună, cu ritm alert în ciuda căldurii. Jucătorii s-au implicat, au avut și atitudine bună, am simțit o schimbare pozitivă după ultimul joc de la Sebiș. Am condus în mare parte ostilitățile în teren, am avut o posesie destul de bună, cu progresie, în concluzie sunt mulțumit de jocul prestat astăzi. Bineînțes că mai avem lucruri de îmbunătățit, dar băieții au fost mai organizați și au jucat ofensiv când au avut mingea”, a menționat Adrian Abrudean, care a comentat pe scurt și componența seriei a IV-a a Ligii a III-a: „Este o serie echilibrată, destul de grea, echipele oltenești sunt destul de bune pe teren propriu. Știm deja, Craiova vrea să promoveze, va fi dificil. Am jucat cu ei un amical, este o echipă cu jucători de calitate, dar stau bine și numeric. Au și un staff mare, sunt organizați foarte bine din toate punctele de vedere. Într-adevăr, avem două-trei deplasări mai lungi, dar ce să mai zică cei din Vâlcea, care au 10-11”.
Formații:
Crișul Chișineu-Criș: Zamfir – Birău, Sabău, Calvin, Suslak – Ember, Mărmăneanu, Clej – Roșu, Modan, Ciornei. Au mai intrat: Pășcălău – Onuțan, Pit, Codrea. Antrenor: Adrian Abrudean
Ghiroda: Șipos – Semeniuc, Bocșan, Jovanic, Liuba – Herci, Jichici – Mancaș, Șofran, Silaghi – Baranyi. Au mai jucat: Sabău, Pițuc, Andreica, Ghinescu, Goța. Antrenor: Octavian Benga.

Recomandările redacției