moraruPentru prima oară în acest sezon antrenorul Dan Moraru nu a avut nimic de reproşat fetelor după un meci. Finala din Cehia, care a dus la cucerirea, pentru a doua oară în istoria clubului, a Cupei Europei Centrale, l-a satisfăcut pe tehnician.
„Sunt foarte mulţumit de jocul echipei. Şi dacă am fi pierdut vreun meci, dar am fi evoluat în acest mod, nu puteam să mă supăr pe fete. Au jucat normal spre foarte bine. Şi asta înseamnă că adversarul era mai bun. În prima partidă nu am jucat cu o echipă oarecare, vorbim despre deţinătoarea trofeului, o reprezentantă a unui baschet valoros. Campionatul ceh este mai bun decât al nostru. Cu Miskolc am făcut cel mai bun prim sfert din acest sezon. Nu ştiu dacă am ratat două mingi, iar restul nu a mai contat. Evoluţia noastră îmi dă speranţe pentru play-off, cu condiţia ca jucătoarele de bază să fie în formă și să nu avem parte de blocaje precum cel de la Târgovişte”, a analizat antrenorul principal al galben-albastrelor.
Meciuri în weekend
Până la play-off, Univ Goldiş ICIM mai are de disputat partide, teoretic la îndemână: cu Braşov (sâmbătă, deplasare), Rapid (duminică, tot deplasare), Craiova, Timişoara, Cluj şi Oradea. În aceste condiţii, este aproape imposibil ca formaţia pregătită de Dan Moraru şi Cristina Ciocan să rateze locul 2 înainte de play-off.
Iar miza începutului de primăvară este Cupa României. „Turneul final se va desfăşura în perioada 1-2 aprilie, dar încă nu s-a stabilit locaţia. Săptămâna viitoare va fi licitaţia iar candidate la organizare sunt Alba Iulia şi Târgovişte. Noi sperăm să se joace la Alba Iulia, pentru că ar fi mai echitabil, mai ales dacă ţinem cont de semifinala dintre noi şi Târgovişte, dar şi pentru că este mai aproape de Arad, iar în acest caz suporterii noştri s-ar deplasa în număr mai mare”, a spus managerul Marcel Urban.
Cu gândul la Târgoviște
Aradul a savurat victoria europeană rapid, iar gândurile s-au întors la întrecerea internă, mai ales la duelurile cu Târgoviște. Înfrângerea din retur nu          le-a descurajat pe arădence, care sunt acum şi mai motivate să treacă de marea rivală la titlu, cum de altfel au făcut-o şi în prima parte a campionatului.
„Cu Târgovişte ne aşteaptă un meci foarte greu în semifinala Cupei României, dar totul e posibil. Nu este o echipă invincibilă, iar asta am demonstrat-o în meciul tur de campionat de la Arad, putem să le batem şi acum”, a adăugat Marcel Urban, care a dorit să le mulțumească fanilor și sponsorilor.

Recomandările redacției