Intru pe Internet și văd cum tații trebuie să își crească fiicele ca pe niște prințese. Vă rog eu, nu! Nu mai creșteți încă o generație de prințese cu diaree verbală inutilă, mereu suferinde, mereu nesatisfăcute! Rolul taților e să le învețe pe fiicele lor să gândească măcar cât de cât logic, să-și rezolve problemele, să meargă la școală etc. Avem destule muieri care citesc Irina Binder și pe care, oricât ai încerca să le susții în sensibilitatea lor, mori cu empatia de gât.

Nu e normal ca, statistic vorbind, să nu fim în stare să sumarizăm verbal o problemă sau să știm la ce resurse să apelăm pentru a o rezolva. Am fost atât de mult acuzată că aș fi o feministă, încât – vezi doamne!- antifeministele au înțeles că tocmai noi suntem targetul. Am înțeles, femeia e biologic construită să ofere grijă copiilor, dar multe dintre ele sunt doar niște șmechere care profită de această neajutorare impusă cultural.

Faptul de a fi femeie nu te disculpă de orice. Nu te disculpă de a învăța ce e fair play-ul, de a încerca măcar să faci și altceva în plus față de curățenie și prăjituri. Toți știm că femeile sunt mai slabe fizic și trebuie nițel protejate, dar nu cred că e cazul să ne comportăm la infinit ca niște handicapate.

Nu e suficient să trăiești din pălăvrăgeală și bârfă lipsită de conținut. Țara te face furios câteodată și nu ai toate pârghiile pe care le-ai dori, îți vine uneori să asculți direct Paraziții și nu pe cei de la Filarmonică, dar nu te mai plânge atât! Și eu făceam asta când eram mai tânără, însă pe cum îmbătrânesc sunt tot mai sătulă de atâta dat din gură fără nicio miză.

Acesta este un text nervos, nici măcar un pamflet. Feministele nu sunt dușmanii voștri, ele și-au pus încrederea că putem mai mult, în ciuda păienjenișului cultural care ne induce că trebuie să fim mereu slabe. Bineînțeles, textul nu se adresează tuturor femeilor, că nu generalizăm ca proștii. Dar în final, nu, tații au rolul lor și ar trebui să fim atenți să le păstrăm acest rol, s-ar putea să ajute mai mult decât epidemia de empatie generalizată. Nici feministele și nici bărbații nu sunt dușmanii voștri (oricât de contraintuitiv e să-i luăm la pachet), fără loc de argument.

Recomandările redacției