Moscova aduce tancuri în enclava Kaliningrad, invocând acumulări de forţe ale NATO la graniţa rusă

0
272

Rusia îşi consolidează capacităţile militare în enclava Kaliningrad, scrie digi24.ro. A format deja o divizie autonomă de infanterie motorizată care includee un regiment de tancuri. Anunțul a fost făcut de un amiral al marinei ruse, care a invocat necesitatea de a răspunde la ceea ce el a calificat drept „o acumulare de capacităţi ale NATO” în apropierea frontierei ruse, relatează Reuters, citată de Agerpres. Kaliningradul este o enclavă rusă la Marea Baltică, situată între Lituania şi Polonia, ţări membre ale UE şi NATO. Moscova a ocupat această regiune care făcea parte din Germania la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. În prezent, Kaliningradul este baza Flotei Rusiei din Marea Baltică, iar avioane militare ruse şi ale NATO se interceptează de­seori în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Baltice. Această consolidare militară reprezintă un răspuns la acţiunile NATO, a spus amiralul Flotei ruse din Marea Baltică, Aleksandr Nosatov. El a acuzat Alianţa Nord-Atlantică de desfăşurarea unei unităţi blindate de tancuri şi a mai multor unităţi tactice multinaţionale şi a altor unităţi de atac în vecinătatea frontierei vestice a Rusiei.
„Ca răspuns la această ameninţare, conducerea forţelor armate a fost obligată să ia măsuri. Una dintre acestea a constat în formarea unei divizii autonome de infanterie motorizată care s-a alăturat corpului Flotei din Marea Baltică”, a spus el. „Noua unitate este compusă din regimente separate de infanterie mecanizată, artilerie şi tancuri”, a adăugat Nosatov.
În enclavă urmează să sosească 30 de tancuri noi T-72B3M , o corvetă navală echipată cu rachete de croazieră şi un număr neprecizat de avioane de vânătoare Suhoi SU-30SM, a precizat amiralul. El a adăugat că măsurile de consolidare a capacităţilor militare ruseşti din enclava Kaliningrad vor continua şi anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.