Moscova anunţă 25 de raiduri în Siria în ultimele 24 de ore

0
330

Avioanele ruseşti au efectuat 25 de atacuri aeriene vizând poziţii ale grupării Statul Islamic (SI) în Siria, în ultimele 24 de ore, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, relatează AP în pagina electronică.

Ministerul a anunţat luni într-un comunicat că atacurile, care au avut loc de duminică încoace, au vizat nouă presupuse instalaţii ale SI, au distrus un centru de comandament, depozite de muniţie şi piese de artilerie. Toate se situau în nordul şi nord-estul ţării.

Moscova afirmă că atacurile aeriene pe care le-a lansat miercuri vizează SI şi grupări din cadrul filialei siriene Al-Qaida, dar a recunoscut că cel puţin unele dintre raiduri au atins facţiuni rebele susţinute de către occidentali.

Rusia şi-a concentrat atacurile în principal asupra provinciilor din nord-vestul şi centrul Siriei – nişte culoare către fiefurile preşedintelui sirian Bashar al-Assad din capitală şi din zona de coastă la Mediterana.

Avioane de tip Su-34, Su-24M şi Su-25 au luat parte la operaţiuni, a precizat ministerul, potrivit Reuters. Acestea au atins trei obiective SI în provincia Homs, potrivit aceleiaşi surse.

Secretarul american al Apărării Ash Carter a acuzat Moscova luni, într-o vizită la Madrid, de escaladarea războiului civil din Siria prin atacurile asupra opoziţiei moderate, relatează Mediafax.

Carter a afirmat că eforturile Rusiei de a-l susţine pe al-Assad seamănă cu propria legare a Moscovei de o corabie care se scufundă.

„Prin acţiunile sale militare în Siria împotriva grupărilor moderate, Rusia a escaladat războiul civil“, a denunţat Carter într-un discurs susţinut în cursul acestei vizite în Spania.

 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.