„Motanul” și „Conferențiarul” lasă prietenia la vestiar în Sebiș – Lugoj

0
253

Gruparea de pe malul Crișului Alb o ține în derby-uri. După ASU Poli și Metalurgistul Cugir, Național Sebiș strânge rândurile pentru vizita celor de la CSM Lugoj (de azi, de la ora 14), care – la rândul lor – bat la ușa podiumului.
Partida are o conotație specială pentru cei doi antrenori, foarte buni prieteni de ceva vreme.„Ne înțelegem foarte bine, vorbim des, suntem foarte preocupați de munca pe care o facem. Ne place să lucrăm în special cu jucători tineri, bazându-ne pe unitatea de grup. Îmi doresc să câștig împotriva sa, așa cum îmi doresc să câștig fiecare meci”, spune Călin Cojocaru, completat de Cosmin Petruescu: „Motanul e unul dintre prietenii mei din fotbal. Ne cunoaștem și ne șicanăm de 10-12 ani, ne-am întâlnit deseori din postură de adversari, dar niciodată nu am lăsat rezultatele să ne afecteze relația. Va fi o plăcere să ne reîntâlnim, o să lăsăm prietenia la vestiar pentru 90 de minute. O să fim adversari, deși – până la urmă – noi nu intrăm pe teren, ci doar cele două echipe”.
Antrenorul Lugojului consi­deră că formația sa nu va fi primită cu flori la Sebiș și asta pentru că: „Pentru mine e clar că ei au obiectiv promovarea. Sigur, nu declară în presă acest lucru, dar toți știu pentru ce luptă. Și, din punctul meu de vedere, au șansele lor, la fel ca și ASU Poli și Metalurgistul Cugir. Noi facem parte dintre echipele boeme ale seriei, care – însă – pot arbitra această luptă pentru promovare. Vrem să jucăm frumos vineri, să punem probleme și să obținem și un rezultat bun. Meciul e de 1×2, va conta forma și inspirația de moment ale jucătorilor”, spune „Conferențiarul”, care a și lucrat cu câțiva fotbaliști ai Sebișului în trecut, ca Velici, Dăruială sau Rosenblum.
În ultima etapă a stagiunii trecute, Lugojul s-a impus cu 4-2 la Sebiș și a aruncat trupa lui Adi Abrudean în afara podiumului. „Sigur că am dori să repetăm acea prestație și rezultatul, dar datele problemei sunt cu totul altele acum. Poate Naționalul nu mai are individualitățile din campionatul trecut, dar grupul e mult mai unit și asta mi se pare cel mai important. Mai știm că sunt redutabili acasă, unde au câștigat tot mai
puțin meciul din prima rundă cu Hunedoara”, a adăugat Pe­truescu.
Lugojul nu are nici cea mai mică problemă de efectiv pentru disputa de vineri, de la Sebiș.
La rândul său, tehnicianul sebișenilor certifică prietenia cu Petruescu, dar: „Cu toate că ne știm bine între noi, antrenori și jucători, sunt sigur că putem găsi modalități prin care să ne surprindem reciproc. Eu sper ca noi să avem de câștigat din asta, în sensul că le vom contracara jocul și vom marca un gol mai mult decât ei. Lugojul e o formație atipică, în sensul că obișnuiește să iasă deseori din apărare cu mingi lungi și duce rapid mulți jucători în atac. Creează rapid o densitate bună de fotbaliști în suprafața de teren adversă, e o formație incomodă  și nu doar din această perspecivă.  Are și destui fotbaliști buni, un grup format de doi-trei ani, eu cred că avem cel mai greu meci acasă din acest tur. Sperăm să continuăm și împotriva lor seria bună pe care am început-o în fața propriilor susținători”, a afirmat Călin Cojocaru.
Dăruială și Rus se confruntă cu probleme musculare și sunt incerți pentru jocul de vineri. Apoi, Rosenblum e bolnav, a fost și la spital, stafful tehnic și medical urmând să ia o decizie în privința sa doar în ziua partidei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.