Semn de întrebare major în ceea ce privește intenția reală a PSD-ului de a da jos cu Cîțu. În primul rând, voturile PSD, alături de cele ale AUR, nu sunt suficiente să dea jos cu Guvernul catastrofal al PNL-ului condus de Cîțu și manevrat de Rareș Bogdan și Klaus Iohannis. Moțiunea PSD-ului are nevoie de voturile USR-PLUS. Oportuniștii antinaționaliști de la UDMR nu simt încă, și bine simt, barca guvernării alături de PNL destul de șubredă încât să sară din ea, precum șobolanii. Deocamdată mai rod la șubrezirea României din interiorul bărcii. Acolo e cașcavalul. Astfel încât, singura soluție, eu aș numi-o mai degrabă problemă a PSD, de a da cu Cîțu jos sunt voturile celor de la USR. Numai că PSD, în realitate, nu vrea să cadă Cîțu.

Strategia PSD-ului este de lungă durată. Miza reală a socialiștilor, fără a ține cont de problemele actuale catastrofale ale românilor, este desființarea totală a PNL-ului. Nu Cîțu este important pentru ei, ci PNL. Debarcarea acum a lui Cîțu ar fi o mană cerească în primul rând pentru pnl-iști și bineînțeles pentru România, dar miza PSD, după cum spuneam, este PNL. Înlăturarea lui Cîțu ar veni ca o gură de oxigen pentru Iohannis și Rareș Bogdan, care își mușcă degetele împreună văzând ce greșeală au făcut cu sprijinirea lui Cîțu, mult prea devoalat de Orban, care a avut grijă să îi scoată toate mizeriile la suprafață. În plus, PSD nu are nici un motiv să se grăbească să preia acum responsabilitatea guvernării. Vrea să îi lase pe cei de la PNL, împreună cu „strategul lor de aur“, Cîțu, să își rupă gâtul cu totul.

În consecință, PSD face tot ce poate să își pună bețe în roate propriei moțiuni îndreptate împotriva lui Cîțu. Textul moțiunii este îndreptat mai mult împotriva celor de la USR, tocmai de cei de care are nevoie PSD pentru a trece moțiunea. Practic, usr-iștii sunt puși în situația de a vota o moțiune care îi umilește în primul rând pe ei.

Cum ar putea USR să voteze așa ceva? Pe asta își pun bazele și cei de la PSD.

Dar strategii politici ai PSD sunt diabolici. I-a pus pe toți membrii PSD să posteze și să iasă pe canalele media cu sloganul „Cîțu, te așteptăm la moțiune“, „Cîțu cade“ etc. Nu există „niciun“ dubiu, în propaganda PSD, că Superman va zbura. Cu această strategie malefică, PSD vrea să arunce pe spatele celor de la USR un eventual eșec, mult dorit, al moțiunii. USR s-ar umili total dacă ar vota-o.

În politică, însă nimic nu e bătut în cuie. Totul depinde acum de cei de la USR. Cheia este la ei, iar PSD riscă aici. Dacă USR-ul va rezolva cu dibăcie problema moțiunii, atunci PSD riscă să urce foarte mult valul de susținători ai neomarxiștilor. Și o vor face cu pierderea de voturi din propria ogradă.

Recomandările redacției