Moţiunea simplă privind agricultura, respinsă

0
437

Moţiunea simplă privind agricultura iniţiată de liberali a fost respinsă miercuri în plenul Came­rei Deputaţilor. S-au înregistrat 150 de voturi ‘împotrivă’, 93 de voturi ‘pentru’ şi 20 de abţineri.
Moţiunea intitulată „După ciuma lui Caragea, România lo­vită de pesta lui Daea“ a fost dezbătută în şedinţa de marţi, în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea. Semnatarii moţiunii l-au acuzat pe ministru că este incapabil să se ridice la înălţimea funcţiei sale, gestionând dezastruos prevenţia, combaterea şi eradicarea pestei porcine afri­cane în România.
Motivația lui Daea,
acțiunile zilnice
Conform iniţiatorilor, nici până acum nu se cunoaşte cuantumul exact al despăgubirilor pentru pagubele cauzate de pesta por­cină africană. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că ar fi o premieră mondială ca virusul pestei porcine să poată fi combătut printr-o moţiune simplă, menţionând că „nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pre­gătit şi l-a instalat în ţară“. Petre Daea a prezentat marţi, în plen, pe ecranul pe care se arată numărul de voturi, o expunere pe zile, cu grafice şi acţiuni pe care ministerul, instituţiile statului le-au luat pentru a preveni, a combate şi a eradica pesta porcină. El a spus că nici ţări precum Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi, mai curând, Belgia nu au fost în stare să facă faţă acestei boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.