„Motivând, progresăm“, la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa“ Almaș

0
353

În cadrul proiecului „Motivând, progresăm“, finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus, Acțiunea cheie 1 – Proiecte de mobiliate în domeniul educației școlare, s-a desfășurat în perioada 10-18 noiembrie, fluxul doi de mobilitate a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa“ Almaș.
Patru profesori: Stein Mariana, Galea Ancuța Iulia, Gheorghe Andreia-Ioana, Vesa Rafila  au paricipat la Malta,la cursurile „Spice up formal education“, respectiv „Vitamin C boosts education“ susținute de furnizorul Edu 2Grow Portugalia în parteneriat cu  Asociația Dominou România.
Alături de   cadre didactice din țări precum Porugalia, Turcia, Lituania, Letonia, Slovacia, Guadelupe (Franța), Finlanda, Polonia, Republica Cehă și România, profesorii care au participat și-au dezvoltat competența lingvistică de comunicare în engleză și privind metode, activități și instrumente non-formale în mediulformal,pentru creșterea motivației elevilor pentru propria formare și implicare în comunitate.
„Mărturiile participanților arată impactul asupra dezvoltării personale, interesul pentru aplicarea cunoștințelor asimilate și pentru integrarea noilor metode în activitățile desfășurate cu elevii, pentru creșterea motivării lor în îmbunătățirea performanțelor școlare.
Participarea a fost o excelentă oportunitate de a lucra într-un mediu intercultural, de a pune bazele unor parteneriate noi între elevi și cadre didactice, pentru a înfăptui dimensiunea europeană a educației din școala noastră, în total opt cadre didactice participând la aceste cursuri”, susţine   profesoara Mariana Stein, directoarea şcolii. (V.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.