Sute de cadre medicale din Arad refuză să se vaccineze anti-Covid și poate că motivele lor sunt întemeiate. Autoritățile tac mâlc și dau din colț în colț atunci când sunt întrebate despre despăgubirile pacienților care ar putea suferi eventuale reacții adverse la vaccinul anti Coronavirus. 

În toate spitalele de stat și private din țară s-au făcut liste cu angajații care vor să se vaccineze. La Arad, din totalul celor 1.940 de cadre medicale, 1.300 sunt de acord cu vaccinarea. 640 refuză însă acest lucru.

Autoritățile nu vin cu lămuriri clare şi ridică din umeri în momentul în care sunt aduse în discuție eventuale despăgubiri pentru pacienți, dacă ajung în situația de a suferi reacții adverse la vaccinul anti Covid.

„Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, este răspunsul dat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în momentul în care a fost întrebat pe această temă. „Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri. Sigur, pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, a adăugat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Recomandările redacției