iubire_parteneri_cupluProbabil că şi tu ai avut la un moment dat o relaţie de cuplu în care te trezeai din când în când gândindu-te la despărţire, însă foarte greu au reuşit să te urneşti ca să faci vreun pas în acest sens. Unele relaţii merită să lupţi pentru ele, pe când pentru altele nu ar trebui să te consumi prea mult. Dacă simţi că ceva nu este în regulă, atunci de ce mai rămâi?
Poţi găsi zeci de motive care să dea un înţeles faptului că tu rămâi alături de el, însă dintre toate acestea, câte sunt pentru că te pui pe tine pe primul loc? Iată câteva dintre cele mai nesănătoase motive pentru care ai putea rămâne într-o relaţie de cuplu:

Te iubeşte foarte mult

Ştii că este absolut înnebunit după tine şi te gândeşti mereu că probabil nu vei mai întâlni o altă persoană care să te iubească atât de mult ca el. De fapt, chiar asta este problema – te iubeşte prea mult, însă tu nu simţi chiar la fel. Şi totuşi rămâi în relaţia aceasta de teamă şi pentru că nu ai vrea să-l răneşti, aştepţi să-i mai „treacă” pasiunea. Din păcate, chiar dacă ai gânduri nobile, îl poţi răni mai tare dacă rămâi cu el fără să-l iubeşti, decât dacă pui punct relaţiei şi fiecare merge mai departe pe drumul său.

Nu vrei să fii singură

Acesta este un motiv egoist. Nu vrei să părăseşti relaţia care nu îţi aduce nicio satisfacţie doar pentru că nu îţi place să te simţi singură. Dar nu te gândeşti şi la sentimentele sale – cum ar fi dacă el ar rămâne în relaţia voastră din acelaşi motiv ca şi tine?

De gura lumii

Toţi prietenii voştri vă spun că vă stă foarte bine împreună. După cât de bine vă cunosc pe amândoi, vă spun mereu că vă potriviţi, însă tu nu vezi acelaşi lucru între voi, iar cei din afara cuplului nu au de unde să ştie adevărul. Şi totuşi tu nu te desparţi de el, cu toate că nu te mai simţi bine în relaţia de cuplu, doar pentru că cei din jurul vostru vă spun că sunteţi făcuţi unul pentru celălalt.

I-ai promis

Ţi-ai declarat iubirea în faţa lui şi i-ai promis că nu te vei despărţi niciodată de el, că veţi rămâne împreună până la adânci bătrâneţi. Dar mai târziu fluturaşii au dispărut şi ţi-ai dat seama că a fost doar infatuare şi că nu îl iubeşti chiar atât de mult. Ba chiar, ţi-ai dat seama că defectele sale te deranjează atât de tare încât n-ai mai vrea să fie iubitul tău şi totuşi nu-i dai papucii pentru că i-ai promis.

Aveţi aceiaşi prieteni

Te temi de ce se poate întâmpla dacă vă despărţiţi. Aveţi prieteni comuni foarte apropiaţi şi te gândeşti că de fiecare dată când vei merge la vreo petrecere organizată de ei, te vei întâlni şi cu fostul iubit. Dar asta nu înseamnă că doar prietenii comun sunt cei care ar trebui să vă lege şi în loc să rămâi cu el, mai bine fă-ţi noi prieteni şi nu merge la niciun eveniment dacă nu eşti pregătită să-l revezi.

Sursa: Unica.ro 

Recomandările redacției