MRU: „Anul 2015 nu se anunță a fi unul de belșug”

0
382

mruSenatorul liberal Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent la Arad la finele săptămânii trecute. Una din temele abordate a fost cea a amendamentelor la bugetul de stat pe anul 2015. „Am dori ca împreună cu colegii noștri să aducem amendamente la bu­get. Vrem să susținem pro­iectele cele mai fezabile. În curând vom face publice amendamentele la buget. În orice caz, sper că acest buget să nu fie construit pe așteptări prea optimiste, așa cum s-a făcut în ultimii ani. Iar anul 2015 nu se anunță un an de belșug”, a punctat fostul premier.
Într-un alt registru, MRU a spus că bugetul apărării trebuie mărit cu 0,3% din PIB pentru că „ne obligă contextul geopolitic din zonă”. În ce privește noul PNL, senatorul de Arad a precizat că la nivel central decizia este una de întărire a partidului cu respectarea Statului și aplicării Codului etic. Nu fără malițiozitate, Ungureanu a adăugat: „N-aș vrea ca după un an să constatăm că PSD a făcut mai mulți pași spre reformă decât noi”. Acesta a mai spus și că măsura creșterii salariului minim pe economie la 975 de  lei este una care nu va ajuta economia. Ci din contră, „antreprenorii vor fi obligați să mai tempereze unele proiecte de dezvoltare și investiții”.
Senatorul a făcut referire și la faptul că bugetul este construit pe cheltuielile sociale și în ideea în care circa 30% din forța de muncă este angajată în sectorul bugetar. Adică statul rămâne cel mai mare angajator.
Un punct de vedere  oarecum paradoxal, mai ales că suntem totuși țară UE. Și nu prea este normal să fii cu 200 de euro în Europa unită. Dar asta e o altă discuție. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Ungureanu a declarat că vrea să vadă începută lupta pentru succesiune la Arad pentru scaunul de primar. Altfel spus,  ar vrea să-l vadă pe primarul Falcă la București. Nu în calitate de turist, ci să performeze într-un fotoliu ministerial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.