mru

După nici doi ani de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a reamintit cuvintele spuse atunci: „de la Arad pornește reconstrucția dreptei“. Deși atunci această zicere părea că aduce mai mult a „linsul rănilor“ după o înfrângere categorică, astăzi ea pare din ce în ce mai acoperită de realitate. Desigur, facem referire la victoria fără echivoc a lui Klaus Iohannis. În conferința de presă de la finele săptămânii trecute,  Ungureanu a explicat absența sa din Arad prin faptul că a pregătit campania electorală dincoace și dincolo de Prut. Firesc, după aceea a mulțumit arădenilor care au votat masiv cu Iohannis. „Mulțumesc celor care au avut încredere în proiectul politic Klaus Iohannis, pentru dârzenia și încredere în victoria noastră. Ce era ieri o promisiune, azi s-a dovedit un demers drept și corect. Însă victoria categorică ne și obligă foarte mult , pentru că așteptările sunt foarte mari. Procesul de curățire a clasei politice cred că a început. Vrem o politică îndreptată spre cetățean, fără aroganță și fără compromis moral. Iar România a arătat că își dorește un președinte corect în raport cu forțele politice. Avem un șef al statului care mai întâi gândește și apoi vorbește, spre deosebire de atâtea cazuri din politica românească“, a spus senatorul  Ungureanu. Și primarul Gheorghe Falcă , prezent la întâlnirea cu presa, a spus că: „Rezultatul este un succes de necontestat al dreptei, al soluției candidatului unic.

Ultima săptămână a fost marcată și de o efervescență a vieții politice . Proiectul Legii amnistiei și grațierii a picat, iar dreapta politică pare într-o ofensivă generalizată, de parcă și-a pus scările de asalt  pe zidurile puterii. Cu toate acestea, senatorul Răzvan Ungureanu a spus că „nu ne grăbim să intrăm la guvernare. Nu vom forța schimbarea majorităților. Rămâne de văzut dacă presiunea partidului va fi sau nu suficientă să rupă …bariera timpului. În ce privește agenda proaspătului preeșdinte ales, MRU a spus că până la finele acestei luni, Iohannis va face o vizită în Republica Moldova, iar pe 1 Decembrie va fi prezent la Alba-Iulia. Urmează Timișoara pe 16 decembrie, la aniversarea unui sfert de secol de la Revoluția din 1989. Nu a fost exclusă nici o vizită la Arad, dar aceasta este deocamdată neconfirmată. În alt registru, fostul premier Ungureanu a punctat faptul că Victoria lui Iohannis a fost făcută și cu aportul masiv al generației 1968, o generație care nu mai are răbdare. Drept urmare, construcția viitorului executiv care va fi la putere în 2016 sau mai devreme, va trebui să fie  format din oameni excepționali. Iar o ipoteză de lucru tot mai vehiculată ar fi și revenirea la votul pe listă. Pentru că se vede din ce în ce mai evident calitatea slabă „ nu doar din punct de vedere intelectual, ci și moral al unui număr însemnat de parlamentari“, a conchis MRU.

 

  • Popa Lucian spune:

    „Rezultatul este un succes de necontestat al dreptei, al soluției candidatului unic” ? Dacă memoria nu mă înşeală şi primarul nostru a candidat la unele alegeri şi a fost umilit de pelticul de la Bucureşti ! Candidat unic ? E groaznic ce repede uită oamenii lucrurile rele din viaţa lor ! Şi apoi se mai şi laudă……Ruşine !

  • A spune:

    Domnul Falca cel mai destept politician la ora actuala.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției