Jur pe ce am mai sfânt că în ultimele zile am ajuns să nu mă mai consider lucrător în presă, ci lăutar de media. Nu există persoană cu care să mă întâlnesc care să nu îmi reproșeze faptul că nu scriu despre mitingurile de la Bucale și despre scandalul aflat în jurul lor. Așadar, la cererea cititorilor, fac acest efort de conformare și am să mă exprim liber pe tema impusă. Problema e că eu scriu la cerere, ca un lătur la nuntă. Dar cine naiba plă­tește dedicația? Că, pe cuvântul meu de pionier, m-am săturat să îmi folosesc cre­ierul pe gratis, atâta vreme cât văd că îl doriți exprimat, dar nu îl vedeți și alimentat. Cu bere, dacă se poate.
Dragul nostru Dragnea
Așadar avem o situație. Avem un premier, pe nume­le lui Dragnea (cine crede că nu e așa nu are decât să se diasporeze în neant) care s-a apucat să bată manifestanți. Numai că Dragnea nu e bărbat. E muiere. Că dacă era bărbat, îi bătea perso­nal. Dar așa, își pune armata de amanți, numiți generic și jăndari, să îi măcelă­reas­că pe bieții patrioți.
Hai să privim lucrurile din perspectiva corectă și să nu mai cădem în propagandă. Pentru că am impresia că orice ai face în țara asta, nimic nu e bine. Ba ești cu Antena 3, ba cu Rea­litatea TV! Iar s-au împărțita apele, iar s-a scin­dat țara în două. Cum zi­ceam, noi ardelenii, trebuie să privim situația din altă perspectivă.
O fi Dragnea din Teleorman, dar, vă spun cinstit, Domnia Sa este orice alt­ceva decât oltean. Eu îl bănuiesc a fi secui. De ce? Păi hai să privim faptele în simplitatea lor relevantă. Căci adevărurile mari se ascund la vedere și nimeni nu le vede.
De ani de zile încoace sunt pline rețelele de socializare de mesaje anti-București. Că Bucureștiul fură banii Ardealului. Că miticii trăiesc bine din ta­xele și impozitele plătite de noi, cei buni de pe pământ. Iar pământul nostru este în Ardeal-Banat-Crișana. Că vrem autonomie fiscală. Că vrem independență. Că ne-am săturat ca din mun­ca noastră să fie plătiți asistații social din Vaslui.
Ardeleni înșelați
Hai să fim cinstiți și să recunoștem faptul că din cele peste o sută de mii de persoane aflate în piață în momentul divinei comedii, foarte puțini au fost veniți din diaspora. Majoritatea erau localnici. Adică bucu­reșteni. Într-un sens mai larg ziși și mitici. Deci Dragnea, prin amanții săi, jandarmii, nu au bătut norvegieni, suedezi sau teutonici. Nu. A bătut mitici. Culmea e că noi, ăștia care credem în independența vestului, am căzut într-o capcană ideologică întinsă ca o plasă de braconaj pe Mureș, de la Fântânele la Glogovăț și am văzut lucrurile dintr-o perspectivă greșită. Adevărul e că, repetăm ideea de bază, Dragnea a bătut mitici. Și atunci cum să nu te bucuri de realizare? Că până de curând, toți ardelenii i-ar fi văzut pe bucureșteni morți și împăiați, expuși la circ în parcare la Real! Dragnea nu este alt­ceva decât un erou. Cu cât mai mulți mitici băgați în spital, cu atât mai bine pentru Ardeal. Ba chiar aș recomanda niște manifestații de mase și prin zona Moldo­vei, că nici pe ăia nu îi suportăm. Să iasă vasluienii în stradă și să ceară lega­lizarea violului, spre exemplu. Vine Dragnea și le-o dă în gură! Cine crede că civilizarea popoarelor s-a făcut cu cartea și tiparul, se înșeală. Civilizația a fost adusă în Europa cu sabia. Iar în zilele moderne, cu bas­tonul și butelia de gaz.
În altă ordine de idei, ăștia de la Realitatea TV plâng de mila populimii care a fost călcată în picioare de gingașii jandarmi. Că cică a fost o demonstrație de forță. Da, bă! A fost o demonstrație de forță a statului român, dar nu așa cum credeți voi. Avem zăcăminte de gaze în Marea Neagră? Avem! Vor rușii să ne oprească să le facem concurență? Vor. Ei bine, statul român (oare trebuia să scriu cu majuscule?) i-a arătat lui boul ăla de Putin că, dacă ne încordăm, dăm gaze gratis la oameni. Credeți că la Kremlin, după evenimentele de la București, nu a fost în­ființată o celulă de criză? Ooooo, da! Că rușii au price­put mesajul subtil. Nici ei, mari exportatori de gaze, nu își permit să le ofere gratis propriilor cetățeni, direct în față, îi piața pu­blică. E geopolitică aici, fra­ților! Iar voi nu vă prindeți de subtilități.
Despre familia tradițională
Cică a fost bătută o femeie jandarm. Ceea ce e adevărat. Dar acum poate vedea toată lumea ce în­seamnă cu adevărat femeia română. O luptăoare. Un sex simbol. Păi ați văzut cum arăta victima după exter­nare. Cu tricoul ăla mulat pe dânsa? Noi suntem un po­por care crede în familia tradițională. Aia în care bărbatul își snopește nevasta și nu invers. E și acesta un mesaj subtil adresat gru­pă­rilor oculte care conduc lumea și care vor să desființeze celula de bază a societății. Păi dacă nu avem femei pe care se lă batem, noi, soții români ce facem? Ne căsătorim între noi și ne batem unul cu altul? Ați înnebunit? Ăsta e vii­torul?
Mergem mai departe pe firul logicii elementare. Cică printre manifestanți s-ar fi infiltrat membri ai galeriilor de fotbal. De parcă s-a întâlnit UTA cu Poli. Ăștia de la Antena 3 o dădeau la moară că cică ar fi dinamo­viști pur-sânge. Bă microbilor, cum naiba să fie di­­- na­moviști, când se știe că Dinamo e echipa Miliției? Adică se bat între ei? Sunteți proști?! Culmea e că cei identificați de autorități ca fiind ultrași erau exact din partea cealaltă a echilibrului de forțe armate. Adică de la Steaua. Adică de la MapN. Nu vreau să intru în scenarii complicate, dar am impresia că aici e un război instituțional. Cred că Fifor nu se prea înțelege cu Carmen Dan. Și că Armata cu Miliția nu defilează deloc împreună. Iar acum încep să simt teama cum urcă pe șira spinării.
În concluzie, evidența nu sare în ochi. Am avut de a face cu un erou care bate mitici. Voi ați văzut un idiot care bate protestatari. Am avut o demonstrație de independență în fața Rusiei pe tema gazelor, voi ați vă­zut o încălcare a drepturilor omului. Avem un război în­tre armată și interne, voi vedeți galerii de fotbal. Mai puneți, bă, mâna pe o carte. Mai rupeți o filă din ea. Faceți cornete și vindeți semințe. Că nu sunteți buni de nimic!

Cristian Ţiţca
Nu trageţi în articole. Acestea sunt pamflete şi nici măcar lor nu le place cât de reale sunt!

Recomandările redacției