Mult tupeu din partea unor bărbați care au pescuit ilegal

0
895

Noaptea trecută, în jurul orei 00:45, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, s-a sesizat prezența a doi bărbați aflați într-o barcă cu motor, pe râul Mureș, în zona localității Mândruloc din județul Arad, care pescuiesc ilegal folosind dispozitive electrice.

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu, s-a deplasat de urgență în zona indicată și în scurt timp i-a depistat pe cei doi bărbați care încă pescuiau nestingheriți. Deși jandarmii au somat cei doi indivizi să vină la mal, dar aceștia au refuzat. Au pornit motorul bărcii și au plecat în amonte, în încercarea de a-și pierde urma.

S-a procedat la urmărirea ambarcațiunii de pe mal, iar după câțiva kilometri, cei doi bărbați au fost interceptați de echipajul de jandarmerie, în momentul în care acostau la mal.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor două persoane mai multe ustensile de pescuit ilegal: dispozitiv electric format din baterie auto și cabluri electrice, instrucțiuni detaliate de folosire a dispozitivului electric, două bețe de pescuit pe care erau montate triple și plumb de dimensiuni mari, o gafă destinată agățării peștilor și doi pești din specia somn, care nu prezentau urme de agățare sau înțepare.

Având în vedere faptul că <pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare,..> și <pescuitul cu japca, cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare>, constituie infracțiuni, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele de pescuit și barca cu motor, folosite în activitatea infracțională ,au fost ridicate în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.