Mulți arădeni n-au așteptat terminarea stării de urgență și…s-au relaxat

0
1193

Zilele trecute, în mod special în weekend, malul Mureșului a fost invadat de zeci de arădeni, dornici să iasă la o gură de aer. Mulți s-au apucat de povești cu prieteni și cunoștințe, tinerii s-au dat cu rolele, iar vârstnicii au ieșit la plimbare. Într-adevăr, după ce au stat în casă atâta timp, mulți arădeni n-au mai avut răbdare să iasă în aer liber, cu atât mai mult cu cât temperaturile au crescut.

Problema nu este ieșirea în aer liber, ci mai degrabă faptul că majoritatea oamenilor nu purtau măștile corespunzător, unii chiar deloc. În mod special vârstnicii au început să reia vechi obiceiuri de a discuta în grupuri, însă cu măștile sub barbă. Nu se respectă distanțarea socială și evitarea aglomerației.

Merg destul de des pe mal pentru că este cel mai scurt traseu spre casă, însă duminică și luni, a fost plin de oameni pe mal, atât vârstnici cât și copilași. Mulți purtau masca sub barbă sau chiar deloc. Trebuie să tratăm această situație cu mai multă precauție și să nu ne punem la discuții cu vecinii sau prietenii fără să ne protejăm puțin“, a spus Natan, în vârstă de 26 ani.

Cu toate că, încă ne aflăm în stare de urgență iar înlesnirea măsurilor stă să intre în vigoare, mulți nu și-au dat seama că încă ne aflăm în pericol, iar relaxarea restricțiilor este doar un mic pas spre normalitate. Dacă pentru unii ieșitul pe stradă fără mască sau statul la povești în grup au reapărut în lista de activități, după 15 mai, cel mai probabil un număr și mai mare de oameni vor proceda la fel. Iar un comportament iresponsabil va aduce consecințe pe măsură. „Cred că din 15 mai, oamenii vor ieși mai mult decât acum, pentru că s-au săturat. Sperăm că situația cazurilor în scădere nu se va schimba și că…vom scăpa de coronavirus“, spune Ioana, o tânără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.