Mulți dintre medicii arădeni așteaptă ca vaccinul să treacă ,,proba timpului”

0
201

Medicii și asistentele care refuză vaccinarea anti-covid a fost una dintre temele abordate, în ziarul nostru, de acum câteva luni. Unii dintre aceștia invocau faptul că au deja anticorpi pentru că au trecut prin boală, alții spuneau că preferă să mai aștepte un timp să vadă efectele secundare măcar pe termen mediu ale vaccinului. 

În luna noiembrie, în toate spitalele de stat și private din țară s-au făcut liste cu angajații care vor să se vaccineze. La Arad, din totalul celor 1.940 de cadre medicale, 1.300 au fost de acord cu vaccinarea. 640 au refuzat însă acest lucru, la acel timp. 

Deşi sunt o persoană pro vaccinistă, în nici un caz nu voi accepta acest vaccin. De data asta sunt total impotrivă şi vă spun şi de ce: pentru că acest vaccin nu a trecut proba timpului şi, după părerea mea, se poate întâmpla orice. Este mult prea rapid făcut. Sunt foarte convins că marea majoritate nu va dori acest lucru”, spunea unul dintre medici, în luna noiembrie. 

În prezent, conform Directorului Direcției pentru Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș :  

„Sunt cadre medicale care se vaccinează și în prezent. Procentul a crescut semnificativ.” 

Totuși, acesta recunoaște că: „ La început, în ianuarie a fost o reticență”, făcându-se referire la cadrele medicale care au ezitat să se vaccineze sau aveau dubii. 

Deși prima etapă a vaccinării a fost una rezervată din cauza scepticismului medicilor, dar și a asistenților medicali, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean Arad, încă sunt cadre medical care se vaccinează și în această etapă, ceea ce este un lucru îmbucurător, ținând cont de situația din noiembrie. 

Horea Timiș, le-a mai transmis celor care nu s-au vaccinat, un mesaj pe Facebook. 

„Mai știți luna ianuarie, vaccinarea celor din Etapa I – cadre medicale? Mai știți că o parte dintre colegi s-au vaccinat și o parte nu? Ei să vedeți cum cei care nu s-au vaccinat se pozitivează secție cu secție în toată țara de prin martie … «Să fie bine, să nu fie rău». Bravo Darwin”, a scris Horea Timiș. 

Deși unii arădeni i-au scris directorului DSP Arad, în comentarii, că ar exista cadre medicale care s-au fi răzgândit și ar dori să se vaccineze, dar că nu mai fac parte din categorie prioritară și nu mai găsesc locuri disponibile, Dr. Timiș a răspuns prompt:  

„Nu știu de niciun caz să vrea să se vaccineze și să nu se poată. Nu există așa ceva la personalul medical.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.