Mulți polițiști arădeni ies la pensie de teamă că vor primi bani mai puțini. Legea le permite pensionarea la 47 de ani dacă au vechime

0
972

Polițiști din toată țara, inclusiv din Arad, angajați în Ministerul de Interne, au ieșit la pensie în ultimele luni: majoritatea lucrau în operativ.

De asemenea, datele oficiale ale ministerului de Interne arată că, la început de 2021, deficitul de personal ajunsese la 20 la sută.

În acest sens, legea permite ca un polițist care are doar 47 de ani să iasă la pensie dacă îndeplinește condițiile de vechime în profesie. În urmă cu patru ani, ministrul de Interne de atunci a gândit o strategie pentru a aduce cât mai mulți oameni noi în sistem: școală pe repede înainte.

Totodată, polițiștii aleg să se pensioneze din teamă că Parlamentul va modifica pensiile militare.

În locul celor ieșiți la pensie, vor ajunge sa lucreze polițiștii școliți precar, iar misiunile ratate, din ce în ce mai dese, ar putea deveni o obișnuință, avertizează oamenii din sistem. Totodată, specialiștii spun că, pe termen lung, criza de personal din poliție va duce la creșterea criminalității.

Sunt acum polițiști în teren care au făcut doar trei luni de școală. Este cazul a mii de agenți încadrați direct, în perioada în care ministerul avea si mai mari probleme cu personalul. Din 2017 încoace, școlile de agenți durează maximum 10 luni: 31 de săptămâni de teorie și doar 11 de practică. Școala pe repede înainte se vede însă în modul de intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.