Multiplă campioană națională, echipa de baschet feminin a Aradului nu mai are loc în oraș

0
360

Un nou episod rușinos pentru sportul arădean s-a petrecut astăzi. Deși este, după UTA, echipa cea mai reprezentativă pentru sportul arădean, FCC Baschet Arad s-a văzut pusă în imposibilitatea de a-și desfășura pe teren propriu meciul de sâmbătă cu Sirius Târgu Mureș. Asta pentru că în weekend Sala Sporturilor Victoria găzduiește Campionatul Național de gimnastică aerobică iar sala „Mihai Botez“ din Micălaca nu este reomologată. Soluția găsită de clubul arădean a fost să solicite adversarilor să accepte disputarea meciului la Târgu Mureș iar în retur partida să se dispute la Arad.

Dintr-un oraș care avea la începutul anilor 90 puzderie de terenuri și săli de sport, în care weekend de weekend se desfășurau zeci de competiții, Aradul a devenit o localitate unde spațiile destinate sportului pot fi numărate pe degetele unei mâini. În ultimii ani s-au desființat nenumărate cluburi și totuși iată că nici cele câteva rămase nu găsesc spațiu suficient pentru a-și desfășura activitatea.

De fiecare dată când echipa de baschet feminin a orașului mai câștiga un trofeu național sau internațional, mai marii urbei se călcau în picioare pentru a se fotografia alături de campioane. Când însă este vorba să le asigure condiții de performanță la nivel decent, se fac nevăzuți. Probabil vor reapărea la ocazii festive, pentru care întotdeauna se va găsi un loc disponibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.