Muncitorii care execută lucrările la instalaţia de irigat au fisurat o conductă de apă la Fortuna

0
207

inundatieO parte a carosabilului de pe Calea Aurel Vlaicu, pe sensul de mers spre Nădlac, a fost indundat, marţi, în timp ce muncitorii unei firme care executau lucrări de forare la unul dintre puţurile viitoarei instalaţii de irigat din zonă au fisurat o conduct de apă.
Conform muncitorilor, în timp ce executau o subtraversare, una dintre conductele de apă din reţeaua oraşului s-a fisurat, apa ţâşnind, cu putere, pe carosabil.
În jurul orei 13.00, reprezentanţii Companiei de Apă au sosit în zonă pentru a face o constatare şi pentru a remedia defecţiunea.
În zona Fortuna din Cartierul Aurel Vlaicu se execută lucrări de montare a gazonului şi de amenajare a unor instalaţii de irigat în cadrul unui proiect al municipali­tăţii.
Reprezentanţii Companiei de Apă Arad au precizat că firma care execută lucrările la instalaţia de irigat comandată de municipalitate nu aveau aviz eliberat de companie şi vor fi amendaţi, urmând să suporte pagubele.  „În timpul executării lucrărilor la o subtraversare, care nu aveau aviz din partea Companiei de Apă Arad, muncitorii au fisurat magistrala din zona Fortuna. O echipă mixtă va evalua pagubele produse în urma pierderilor de apă, care vor fi suportate de firma care a executat lucrările la instalaţia de irigat. Pentru că au lucrat fără aviz, vor primi şi o amendă”, a explicat Adrian Militar, din partea Companiei de Apă Arad.
Acesta a mai adăugat că nu este necesară întreruperea apei în zonă, prin urmare consumatorii casnici nu vor fi afec­- taţi.
La rândul său, Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad a precizat că responsabilitatea pentru producerea incidentului îi revine constructorului care execută instalaţia de irigat, municipalitatea predându-i acestuia amplasamentul pentru şantier.
Contractul de lucrări „Proiectare şi execuţie instalaţie de irigat a spaţiilor verzi din municipiul Arad” are în vedere menţi­nerea în stare bună a gazonului, în special în sezonul cald, prin crearea unui sistem de irigat care să permită asigurarea necesarului de apă şi este derulat de SC Centrul Green Shop Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.