braun

Gardul a fost reparat în cele din urmă

Într-unul din numerele ziarului nostru vă informam că o famile de pe strada Bihorului este terorizată de muncitorii care lucrează la modernizarea Culoarului IV Paneuropean.

Contactaţi fiind la redacţie de membrii familiei Braun, care locuiesc pe strada Bihorului la numerele 8-10, în apropierea Staţiei CFR Arad, ne-am deplasat la faţa locului şi am văzut dezastrul lăsat în urmă de muncitorii firmei Alstom.  „De vreo două luni muncitorii fac prăpăd. Am săpat un şanţ, iar pâmântul l-au aruncat la noi lângă gard şi lângă poartă, blocându-ne intrarea. Dacă Doamne fereşte lua foc casa sau aveam nevoie de salvare, nu ştiu ce am fi făcut, pentru că pământul era până la jumătatea gardului. Când am cumpărat lemne de foc, a trebuit să le lăsăm la colţul străzii, pentru că nu am avut altceva ce să facem”, povestea Viorica Braun, una dintre locatarele casei cu pricina. Oamenii se temeau că curtea le va fi invadată de boschetarii din gară, dacă gardul distrus de muncitori nu va fi refăcut.

În condiţiile în care  reprezentanţii locali ai firmei nu au dorit să rezolve problema, l-am contactat pe directorul general Alstom, Gabriel Stanciu, care a promis că se va interesa de soarta familiei. După apariţia materialului în ziarul nostru, pământul a fost îndepărtat de pe gardul imobilului, iar gardul cu pricina a fost refăcut. „Săptămâna aceasta pământul a fost luat, iar gardul a fost refăcut. Băieţii au făcut de data aceasta o treabă bună, au ridicat plasa, au pus stâlpii”, susţine Petru Braun.

Recomandările redacției