Paulis 4 Paulis 3 Paulis 2 Paulis 1După ce au muncit la amenajarea trotuarelor din comună, la parcurile şi la noul cartier de locuinţe de la Sâmbăteni, iată că muncitorii de pe lângă Primăria Comunei Păuliş s-au apucat să reabiliteze şi Casa Parohială din localitatea de reşedinţă. După cum puteţi constata şi din fotografiile alăturate, este vorba despre o reabilitare integrală a Casei Parohiale, care presupune refacerea tencuielii faţadei exterioare, dar şi a celei din curtea imobilului, zugrăvirea pereţilor şi vopsirea acceso­riilor etc. Fireşte, în acest caz vorbim despre o instituţie spirituală de pe raza comunei, dar care deserveşte comunitatea credincioşilor din Păuliş. La fel ca şcoala, căminul cultural sau celelalte instituţii comunale.
Prin urmare, edilii din Păuliş au hotărât să vină în întâmpinare solicitării cetăţenilor şi să realbiliteze Casa Parohială. Un frumos exemplu de colaborare între instituţiile statului şi biserică, mai ales că, la Păuliş, Biserica Ortodoxă din localitate s-a implicat şi se implică în foarte mare măsură în ceea ce priveşte susţinerea Şcolii Gimnaziale, a tinerilor şi familiilor nevoiaşe de pe raza întregii comune. Revenind la activitatea muncitorilor de pe lângă Primăria Păuliş, această echipă lucrează şi la definitivarea modernelor vestiare de lângă terenul de fotbal din Sâmbăteni, astfel încât această investiţie locală să fie finalizată până la începerea campiona­tului judeţean, iar echipa de forâtbal de aici să se poată înscrie în această competiţie.
Dacă ar fi să comparăm investiţiile făcute de către primăriile din judeţul nostru prin efort propriu, atunci Pău­lişul ar trebui trecut în fruntea listei. Atât în ceea ce priveşte dinamica dezvoltării edilitare, cât mai ales prin autogospodărirea foarte bine înţeleasă, care face ca edilii de aici să aibă la dispoziţie o echipă de meseriaşi excelenţi, echipă care nu se poate forma peste noapte. Puţine primării beneficiază de muncitori calificaţi, care să efectueze lucrări edilitare medii şi mici, fără a încărca suplimentar costurile acestor investiţii, ca în cazul externalizării acestor servicii către firme specializate. Iată că la Păuliş aceste lucruri au devenit ceva obişnuit, iar instituţiile comunale arată din ce în ce mai bine. La fel ca parcu­rile, locurile de joacă pentru copii, terenurile de sport, trotuarele şi po­deţele din comună.

Recomandările redacției