Municipalitatea și CJA pregătesc un program cu temă culturală și gastronomică, de Sărbătorile Pascale

0
606

Și în acest an, dar parcă mai mult ca până acum, municipalitatea și administrația județului se implică mult, în organizarea unui program dedicat Sărbătorilor Pascale.

Un astfel de program este anunțat de reprezentanții administrației, cu specificația că acesta este menit să pună în valoare Podgoria Miniș-Măderat. Mai precis, Primăria și Consiliul Județean au căzut de acord că programul trebuie orientat spre tradiții și acțiuni cu specific culinar.

Un număr de 20 de pensiuni din județul Arad au fost invitate în prima fază să elaboreze oferte pentru sărbătorile pascale, acestea urmând sa fie promovate prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

,,Tradițiile pascale se păstrează în comunitățile arădene, nu numai în biserică, ci și în familie. Mă refer și la slujbele religioase de la cea mai veche mănăstire ortodoxă din România, Hodoș-Bodrog, de la Basilica Papală Minor Maria-Radna, de la Mănăstirea Sârbă de la Bezdin, de la mănăstirea de măicuțe din Gai, de la schitul Moneasa și pitoreasca mănăstire de la Feredeu. Dar, în același timp, sărbătorile pascale din județul Arad înseamnă și un specific cultural și gastronomic care îmbină tradițiile și caracteristicile bucătăriilor tradiționale română, maghiară, sârbă, bulgară, slovacă, germană“, spune Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

,,Ne-am dori ca acești agenți economici să elaboreze produse locale, după rețete arădene, cu denumiri specific arădene, pentru că Aradul, dincolo de celelalte calități, este o regiune gastronomică atractivă a României!” a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Patronii de pensiuni, restaurante și hoteluri sunt invitați să adere la program, întrucât pot avea parte de promovare gratuită – subliniază administrația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.