Municipiul Arad a ieșit, oficial, din scenariul roșu: se redeschid restaurantele și cafenelele la interior

0
1411

Vești bune odată cu intrarea în noul an! Potrivit Hotărârii nr.1 din 01.01.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a hotărât trecerea în scenariul galben a municipiului Arad. „Incidența cazurilor/1000 de locuitori a scăzut în intervalul cuprins între 1,5-3 cazuri/1000 de locuitori în Arad, Zăbrani, Zimandu Nou”, se arată în comunicatul oficial transmis de CJSU, care intră în vigoare în 2 ianuarie. Asta înseamnă că, atât în municipiul Arad, cât și la Zăbrani și Zimandul Nou se pot redeschide, în sfârșit, restaurantele și cafenelele la interior, măsură așteptată deja de câteva zile de patronii și de personalul HoReCa.

Noutățile sunt, ca de obicei, puțin mai ample în ceea ce privește situația din întreg județul. Astfel în Bata și Covăsinț s-a intrat, din contră, în scenariul roșu, depășindu-se incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori. Aici, deci, din contră, s-au închis cafenelele și restaurantele la interior.

Mai trebuie menționat că, față de situația înregistrată la data de 18.12.2020, în Brazii și Semlac incidența cazurilor s-a menținut între 1,5-3 la 1000 de locuitori, acestea rămânând în scenariul galben.

Cu toate acestea, următoarele localități au scăpat chiar și de scenariul galben și au bifat scenariul verde: „Față de situația înregistrată la data de 18.12.2020, în următoarele unități administrativ teritoriale, la data prezentei hotărâri, incidența cazurilor/1000 de locuitori a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori: Bârzava, Felnac, Frumușeni, Gurahonț, Hălmagiu, Șeitin, Șiria, Tauț, Vârfurile”.

În prezent, sunt opt localități în scenariul roșu, 28 de localități în scenariul galben și 42 de localități în scenariul verde. Localitățile din scenariul roșu, în care restaurantele și cafenelele sunt încă închise la interior sunt Lipova, Pecica, Bata, Conop, Covăsînț, Iratoșu, Moneasa și Șiștarovăț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.