Municipiul Arad îmbătrânește urât

0
488

Asociația Pro Urbe și-a trimis pe teren agenți speciali, sub acoperire, să cerceteze procesul de îmbătrânire a Aradului, cauzele, efectele, și aspectele bombă. S-a insistat asupra infrastructurii, arhitecturii, fațade și acoperișuri. Cele mai grave fenomene-bombă dezvăluite cu ocazia cercetărilor s-au analizat pentru a le afla cauzele și efectele.
Cele mai murdare autoturisme
Stimați arădeni, ați observat că la noi în oraș sunt cele mai  murdare autoturisme? După fiecare ploaie, cei pedanți și pretențioși se programează riguros la spălătoria unde sunt „arondați” și fericiți ies apoi  pe bulevard cu mașinile ce scapără scântei de lucioase ce sunt. Bucuria nu ține mult, până la prima ploaie, când picăturile, la început răzlețe, adună praful pe capotă și acoperă cu un desen bizar toată mașina. Praful este din belșug pe partea carosabilă, la rigole, la borduri, adunat de cauciucuri și revărsat pe asfalt. Asfaltul murdar se udă și începe stropitul, mașina stropește parbrizul celei ce o urmează, iar propriile roți ridică mâzga șoselei, parcă în dușmănie, pe portiere și la spatele mașinii. Gata , mașina s-a făcut urâtă și murdară. Vezi, iar te programezi la spălătorie… Cauzele mizeriei sunt mai multe, iar agenții noștri au fotografiat, pe alese, locurile cele mai deocheate. Desigur, pe acolo n-au trecut nici unul dintre membrii CLM, aleșii noștri, ce au preferat să le predea intacte și nevizitate, din generație în generație cu ocazia alegerilor. Locurile unde asfaltul se întâlnește cu noroiul sunt nenumărate și alimentează mereu gunoiul de pe partea carosabilă, menținând, de asemenea, praful ce plutește-n aer. Priviți fotografiile anexate. Aradul îmbătrânește urât și și-a pierdut pedanteria. Așa-i la noi, ne-au biruit mizeriile.
Îmbătrânește orașul,
ruginesc și țevile
Problemele cu CET-ul sunt fără sfârșit, iar dacă pe ordinea de zi a ședinței CLM figurează vreuna, se poate prevesti furtună cu descărcări electrice. Agenții noștri, cei sub acoperire, prezenți, fie în plen, fie în comisii, scriu cu îndârjire în carnetul de notițe, și știrea bombă-i gata. Apropo, cât costă încălzirea la Arad? Pentru ce s-au debranșat arădenii cu duiumul? Cine plătește pentru încălzirea străzilor? Sunt justificate pierderile?  Îmbătrânește orașul, pe zi ce trece ruginesc și țevile. Exemplele de conducte neizolate termic au fost surprinse în locuri diferite, iar pentru a vedea care este prioritatea administrației, citiți ce s-a scris, tocmai pe porțiuni neizolate  unde gunoaiele sufocă peisajul. Anunțul, sper, n-a fost scris de către CET, ce a profitat  de lipsa izolației. Interesant! Priviți cu atenție fotografiile anexate
Sunt multe situațiile care dovedesc neputința administrației să le cuprindă, de asemenea și lipsa spiritului civic a unei părți dintre arădeni, astfel că înșiruirea lor, „dezvăluirea lor” necesită un serial. Agenții noștri, sub acoperire, au agendele pline și urmează, desigur, să le prelucrăm în numerele viitoare ale ziarului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.