UPDATE: Municipiul Arad, Curtici, Frumușeni și Vârfurile intră în scenariul roșu

0
688

După două luni de relaxare, municipiul Arad intră de sâmbătă, din nou, în scenariul roșu, după ce a depășit incidența de 3 la mia de locuitori, mai precis a ajuns la 3,65 cazuri la 1000 de locuitori.

În adresa D.S.P. Arad se precizează că „începând cu data de 05.03.2021, la solicitarea Ministerului Sănătății – Secretar de stat dr. Andreea Moldovan, se va publica zilnic rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru ultimele 14 zile calculată automat din plaftorma alerte.ms.ro.”

„Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară județeană și trebuie să le luăm ca atare. Am înțeles că este vorba despre o schimbare a modalității de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel național. Pe modul vechi de calcul nu era depășit astăzi pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricții aferentă depășirii incidenței de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Îi rog pe toți cei afectați de această decizie să înțeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricții este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpește vieți omenești. De asemenea, îi rog pe toți cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă, să se informeze numai din surse oficiale și să ia decizia rațională de a se vaccina”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

În consecință, restaurantele, barurile și cafenelele, precum și jocurile de noroc vor fi din nou închise. Vor fi închise și cinematografele și sălile de spectacol din municipiu.

Elevii claselor primare vor merge la școală, dar toți cei din celelalte clase sau ani de studiu vor participa la ore în sistem online.

În scenariul roșu, tot pentru perioada 06.03.2021-19.03.2021, au mai intrat localitățile Curtici, Frumușeni și Vârfurile. Alte localități în acest scenariu sunt Nădlac, Pecica, Dorobanți, Livada, Pleșcuța, Șofronea, totalul fiind de zece localități.

În scenariul galben sunt, de sâmbătă, localitățile Felnac și Semlac. Ultima mai rămâne aici pentru încă 14 zile, numărul total fiind tot de zece localități. Toate acestea înseamnă că în scenariul verde au rămas 58 de localități, printre care și nou-intratele Archiș și Zimandu Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.