Municipiul nu mai are locuri libere pentru pacienții Covid la ATI

0
379

Toate cele 27 de paturi de la Spitalul Județean, destinate bolnavilor cu forme grave de Covid, sunt ocupate, în vreme ce luni a devenit o știre la nivel national că mai era un pat disponibil.

În total, la județean mai sunt internați 138 de adulți cu forme ușoare și medii și 6 copii. Trebuie să menționăm că alte paturi sunt disponibile și la Spitalul Orășenesc Ineu, unde sunt internate 8 persoane, paturile ATI nefiind încă operaționalizate.

În data de 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București marți erau  6 paturi libere.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI, se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea: Bihor – 1; Brașov -2; București – 6; Buzău – 1; Constanța- 3; Dolj 1; Hunedoara – 1; Sibiu 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.