Municipiul va avea un plan de protecţie civilă realizat din fonduri europene

0
238

exercitiuMunicipiul Arad va avea un plan de protecţie civilă care va fi finanţat din fonduri europene, dar va organiza şi un exerciţiu de alarmare în caz de inundaţii, în anul 2015, acestea având ca scop dezvoltarea şi implementarea acţiunilor de protecţie civilă inovatoare.
Alături de parteneri din şase țări sud-est europene, municipiul Arad beneficiază de fonduri UE pentru dezvoltarea și implementarea acțiunilor de protecție civilă inovatoare în caz de inundații în cadrul proiectului «ACHELOUS – Contracararea riscului de inundații la nivel urban local».
Primarul Gheorghe Falcă a pre­zentat,  într-o conferinţă de presă, proiectul european care vizează îmbunătățirea intervențiilor  în situa­țiile de inundații, respectiv reacția experților locali, coordonarea eficientă a forțelor și resurselor implicate precum și educarea cetățe­- nilor în sensul unui comportament corect și al utilizării corecte a informațiilor în situații de urgență. Un obiectiv important urmărit este, de asemenea, utilizarea experiențelor transnaționale pentru obținerea unui proces de management al urgențelor.
„Primăria Municipiului Arad este partener cu administraţii din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria şi Croaţia pentru realizarea acestui proiect finanțat prin programul european pentru protecție civilă. Am semnat acordul de finanţare, iar prin intermediul acestuia vom rea­liza un plan de apărare civilă. Anul viitor, în luna mai, vom desfăşura un exerciţiu de protecţie civilă în parteneriat cu mai multe orașe europene”, a precizat Gheor­ghe Falcă.
Proiectul «ACHELOUS – Contra­cararea riscului de inundații la nivel urban local» are o valoare totală de 641.180 euro, fiind finanțat de UE în proporție de 75% cu fonduri ne­rambursabile.
Bugetul care revine municipiului Arad este de 58.918 euro, din care 44.180 reprezintă contribuţia UE. Proiectul se desfășoră în perioada decembrie 2013 -noiembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.