La cea de-a patra încercare, echipa fanion a Aradului a izbutit să cunoască gustul succesului într-un meci amical. Ieri, la Oliva Nova, UTA a fost față în față cu CD Castellón, grupare de Liga a 4-a din Spania, ce a aliniat câte o formulă de joc pentru fiecare repriză. În asamblul ei, partida a fost destul de echlibrată, ocaziile, destul de puține, împărțindu-se și ele.
După un start echilibrat, cu un ritm de joc destul de bun, arădenii au avut o primă ocazie de gol. În minutul 19, Curtuiuș i-a trimis lui Burlă, acesta a centrat bine de pe stânga, iar Filaret a trimis cu capul în plasa laterală. Replica spaniolilor a venit de la Zarzo, care l-a încercat pe Miron cu o lovitură liberă de la 25 de metri, dar goalkeeperul arădenilor a fost la post. Trei minute mai târziu și Essomba și-a încercat șutul de la distanță, balonul s-a dus pe lângă, atins ușor și de Adili. În minutul 32, pe o contră, Costin a centrat de dreapta, Stahl a preluat în careu, dar șutul său a mers doar în brațele lui Zagala. În fine, cu 5 minute înainte de odihnă, Esau a tras din alergare, mingea a trecut peste vinclu.
„Bătrâna Doamnă” nu a schimbat prea mult la pauză, mai ales că Roșu i-a menajat pe Barna, Strătilă, Gligor și Chindriș, în timp ce spaniolii au schimbat liniile ca la hokey. Ratarea ce a anunțat deschiderea tabelei i-a aparținut lui Celea, care a trimis peste poartă din poziție bună. În minutul 58, utiștii au modificat tabela. Burlă a bătut puternic în aut, Petre l-a lăsat liber pe Muntean în careu cu o pasă, iar fostul sătmărean a înscris primul său gol în „alb-roșu”. Apoi, brusc, partida a scăzut în intensitate, cele două echipe părând puțin obosite, iar arădenii chiar ușor mulțumiți cu avantajul fragil. Sebastian Mara a contribuit și el la păstrarea prin două intervenții bune spre final, astfel că tabela a „înghețat” la scorul de 1-1.
Formații: UTA: Miron (60 Mara) – Polgar, Celea (67 Copaci), Filaret (60 Manea), Burlă – Costin (46 Muntean), Tarcea (46 Vlad), Adili (60 Jorza), Copil (67 Tănase) – Stahl (60 Vâlcean), Curtuiuș (46 Petre).
Castellon (prima repriză): Zagala – Abraham, Enrique, Navarro, J. Lopez – Chema, Essomba, Forner, Zarzo – Esau, Juanfran.
Castellon (repriza a doua): Zagala – Salt, Alvaro, Guille, A. Lopez – Julia, Marenya, Lolo, Alexis – Fonte, Yague

Recomandările redacției