Mureșelul se „albăstrește“ în zona străzii Șezătorii

1
497

Mai mulți locuitori din zona străzii Șezătorii s-au șocat de culoarea albăstruie pe care o are canalul Mureșel. Oamenii sunt disperați de faptul că gradul de infectare pe care l-a atins canalul le poate pune în pericol sănătatea. „Este clar că și oamenii au partea lor de vină. Aruncă tot felul de mizerii în apa și așa destul de infectată. Problema cea mare este însă în curtea autorităților, care nu au reușit să rezolve problema nici acum. În plus, tot orașul, și în special pe centru unde nu e atâta nevoie, e împânzit de poliție locală, care te amendează pentru orice fleac. Aici, unde e strigător la cer ce se petrece, nimeni nu a amendat pe nimeni. De cei de la Mediu nici nu are rost să mai vorbim“, spun oamenii din zonă.

Ziarul nostru a atras atenția în repetate rânduri despre problemele oamenilor care trăiesc în zona canalului infectat. Disperați pentru că nimeni nu ia nici o măsură, locatarii au dus probe din apa infestată la un laborator specializat, rezultatele arătând cât se poate de clar faptul că deversările din acest canal reprezintă un focar de infecție pentru toată lumea. „Facem demersuri peste tot, chiar și la forurile internaționale, deoarece pe plan local nu mai are rost – nu ne bagă nimeni în seamă“, precizează oamenii.

Disperarea celor care trăiesc în vecinătatea canalului Mureșel a ajuns atât de mare, încât oamenii amenință că vor părăsi zona și „ne vom face corturi în fața Primăriei și a Prefecturii Arad“.

Canalul Mureșel traversează municipiul Arad prin zone foarte populate. Este binecunoscut gradul de contaminare al acestui canal infect și efectele extrem de grave pe care îl are asupra sănătății, până la urmă a întregii populații a Aradului. Cu toate astea, deși problema persistă de ani buni de zile, nimeni nu s-a grăbit să miște vreun deget și fiecare aruncă pisica în ograda altuia.

Arădenii sunt obligați să trăiască sub imperiul mizeriei, al mirosului insuportabil și al bolii. În această apă ajung soluții și dejecții care sunt interzise. Care au efecte catastrofale asupra sănătății oamenilor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.