musznay1Spre deosebire de „oficialii” celor de la CS Ineu, care și-au spionat în detaliu partenerul de întrecere de la Alba Iulia, cei de la Kinder Paleu nu au avut astfel de preocupări. Prin vocea fostului internațional Zsolt Musznay, bihorenii mărturisesc că privesc mai degrabă în propria lor ogradă și-i interesează prea puțin de gruparea din Țara Zărandului. „Nu am văzut niciun meci al Ineului pentru simplul fapt că au jucat mereu în zilele în care aveam și noi meciuri oficiale. Totuși, am aflat câte ceva despre ei și anume că se bazează pe mulți fotbaliști cu experiența ligilor doi și trei, care pot face oricând diferența. Dar, asta nu înseamnă că ne temem de ineuani, dimpotrivă ne bazăm foarte mult pe atuuriile noastre”, a precizat antrenorul Paleului.
Rugat să înșire câteva dintre punctele forte ale formației sale, fostul internațional a afirmat: „În primul rând, ne bazăm pe dorința de afirmare a jucătorilor tineri din lotul nostru, mulți dintre ei aflați la limita junioratului. Formăm un colectiv unit, disciplinat tactic, dar avem și doi-trei fotbaliști peste nivelul echipei. Într-adevăr, suntem destul de periculoși pe benzi, dar să nu uităm că am dat și golgheterul campionatului. Erwin Kiss (n.a. fiul vicepreședintelului Consiliului Județean Bihor, unul dintre susținătorii grupării de lângă Oradea) a marcat 31 de goluri în sezonul recent încheiat, este un atacant care are un dezvoltat simț al porții. Per ansamblu, însă, cred că dacă vom alerga mai mult ca Ineul în meciul de miercuri, avem mari șanse să câștigăm”.
Zsolt Musznay nu se află la prima tentativă de a promova cu Kinder Paleu. Acum trei ani, formația bihoreană pierdea la penalty-uri barajul cu sălăjenii de la Ileanda, iar înfrângerea a durut: „Ne-am revenit cu greu după acel eșec, sper să nu mai fie cazul acum. Oricum, personal cred că Paleul și Ineul, dar și toate campioanele județene nu ar mai trebui să joace meciuri de baraj, ci să promoveze direct în Liga a III-a. S-au dovedit cele mai bune din județele lor, de ce unele trebuie să rămână pe dinafară? Părerea mea este că regulile sunt greșite”.
La 26 de ani, Lupuț este cel mai experimentat fotbalist al Kinderului, care se bazează și pe serviciile fostului fotbalist al lui ACU, Istvan Balla. Ca o curiozitate, portarul Ghețe a cochetat cu fotbalul de sală, fiind la un moment dat în circuitul echipei naționale de tineret. Din cele 31 de goluri reușite în acest sezon, Kiss a izbutit 4 numai sâmbătă seara, în partida de acasă cu Liberty Salonta, demonstrând că este în mare formă înainte de disputa din Cetatea Unirii. „Singurul nostru minus, dacă se poate numi așa, este faptul că practic ne bazăm pe 14-15 jucători. Așa fost tot campionatul, așa va fi și la baraj”, a adăugat Musznay, care cunoaște – totuși – foarte bine un fotbalist de la Ineu. Este vorba despre Bogdan Iambor, care a apărat culorile Paleului în sezonul 2008-2009.

Recomandările redacției