Stagiunea 2018-2019 a Ligii a IV-a a fost împărțită frățește de Cristian Todea și Leontin Pința pe banca Victoriei Zăbrani, pentru ca noul campionat să fie întâmpinat cu un nou antrenor. „Ne-am înțeles cu Dorel Mutică pentru noul sezon competițional. Este unul dintre cei mai valoroși fotbaliști lansați la Arad în ultimele decenii, dar a căpătat deja experiență și ca antrenor la juniorii UTA-ei, Frontiera Curtici și la Progresul Pecica. Cred că e alegerea potrivită pentru noi, sperăm să ne atingem obiectivele împreună, îi dorim bun venit”, a spus Eugen Miculiț, secretarul Victoriei.
Mutică s-a născut la Motru pe 14 martie 1973 și a evoluat pentru UTA între anii 1991-1995, inclusiv în Liga 1. Puternicul fundaș, care deseori a evoluat și la „închidere” a trecut apoi pe la Rapid, FC Brașov, CSM Reșița și Steaua, cu care a evoluat și în cupele europene, Universitatea Craiova și, pe finalul carierei, la Lombard Papa, în campionatul maghiar. S-a retras în tricoul Reșiței în sezonul 2005-2006. A început să antreneze la UTA II, după care a prins două mandate la Progresul Pecica (ultimul încheiat în noiembrie 2017) și unul la Frontiera Curtici.
Dar, Dorel Mutică nu e singura noutate a Zăbraniului în plină vacanță fotbalistică. Trei jucători și-au legat deja destinele de Victoria, binecunoscuți noului „principal”. Vorbim despre Robert Kocsis, un fotbalist care poate juca pe orice post la mijlocul terenului. Acesta vine de la CS Glogovăț, cu care s-a clasat pe locul 9 în ediția de campionat recent încheiată. Ovidiu Ghergar e crescut de UTA și dă cel mai bun randament în benzi, ca și jucător de atac. A fost piesă de bază la Șoimii Șimand în ultimele două sezoane. În fine, Cătălin Cornea a coborât pentru un sezon din Liga 4-a, de la Glogovăț, până în Liga 6-a, la Viitorul Arad. Ca junior al „Bătrânei Doamne” a jucat ca fundaș dreapta, dar apoi s-a specializat și pe alte posturi, ca fundaș sau mijlocaș central și chiar și atacant. „Antrenorul Mutică are mână liberă în a-și completa lotul cu câteva piese pe posturile deficitare. Mai avem neapărat nevoie de un portar, dar și alți jucători în special de la mijloc în sus. Până la 1 iulie, data reunirii echipei, sperăm să avem format lotul în proporție mare”, a adăugat Miculiț.
Trebuie spus, însă, că Zăbraniul s-a despărțit și de câțiva dintre titularii stagiunii trecute, precum Simion, Băd, Gherghel sau Mandache.

Recomandările redacției