Mutu: „România și Danemarca sunt cele mai puternice echipe din grupă”

0
205

Adrian Mutu, antrenorul Echipei Naţionale de Tineret a României, consideră că echipa sa şi Danemarca sunt cele mai bune din grupa de calificare la Campionatul European din 2021. În campionat mai fac parte și țările Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord şi Malta.
„Îmi doream foarte mult să antrenez. Este greu pentru toată lumea în această perioadă, care sper să treacă cât mai repede. Mă bucur că am început antrenamentele, ne aşteaptă două meciuri grele (n.r. – cu Finlanda şi Malta), importante pentru noi, pentru că suntem în luptă cu toate echipele de pe locul doi. Nu mai avem şansa barajului cum era înainte. Trebuie să fim concentraţi şi să câştigăm cât mai multe puncte. Băieţii au arătat în prima zi o concentrare bună, cel mai mult îmi doresc atitudine, să facă exact ceea ce le cer. Sunt aici să le îmbunătăţesc stilul, să-i fac mai buni şi să avem rezultate. Noi şi Danemarca suntem cele mai bune echipe din grupă“, a declarat Mutu în cantonamentul de la Buftea.
Selecţionerul U21, Adrian Mutu a afirmat că sunt mai mulţi lideri în echipă, însă nu i-a numit:
„Avem şi noi lideri, lotul pe care l-am convocat e format din cei mai buni jucători, cei mai în formă. Mie nu îmi place să dau nume, la acest nivel sunt toţi de valoare apropiată. Trebuie să arate în teren că sunt decisivi şi posibil selecţionabili la naţionala mare. Deci toţi au valoare. Pe lista mea sunt mult mai mulţi jucători, cei care nu au fost convocaţi rămân în vederile mele şi depinde doar de ei pe viitor ce vor face. Atâta timp cât vor juca la echipele lor de club nu am cum să nu-i chem. Ei au ocazia să dea sută la sută în fiecare meci pe care îl joacă, să se bucure de fotbal şi să dea totul pe teren. Depinde şi viitorul României de ei, nu doar al lor“
Adrian Mutu a primit multe oferte de la mai multe echipe de club, însă acesta le-a refuzat deoarece doreşte să antreneze Naţionala U21.
„Da, am avut oferte dar le-am refuzat pentru că vreau să duc această treabă până la capăt. Sunt lucruri care se întâmplă în viaţa unui antrenor, dar eram nerăbdător să încep treaba cu Under 21“, a mai spus Mutu.
Echipa Naţională de Tineret a României va întâlni peste două zile, pe 4 septembrie Finlanda şi la 8 septembrie Malta în două partide programate în deplasare în cadrul preliminariilor Campionatului European Under 21 de anul viitor.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.