Complexul Muzeal Arad implică elevii și cadrele didactice în două proiecte educaționale. Colaboratorii demarează aceste două proiecte cu ocazia Zilei Învățătorului.

Despre conservarea și restaurarea patrimoniului muzeal, pe înțelesul tuturor” este unul dintre cele două noi proiecte educaționale, propuse de muzeul nostru liceelor arădene.

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad, Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, organizează pentru elevi ateliere de restaurare pictură, materiale textile și lemn.
Expoziția didactică „Scrisul pe axa timpului”, aflată la a IV-a ediție, este deschisă pentru elevii claselor primare, în secția de istorie din Palatul Cultural.

400 de elevi din școlile arădene au ocazia de a participa la atelierele de creație deschise la Palatul Cultural, la expoziția de istorie, în perioada 5-12 iunie, între orele 09:00-12:00.
În cadrul expoziției sunt organizate atelierele de lucru Scrierea sumeriană” și Găsește artefactul”.

Activitatea extracuriculară are ca scop familiarizarea elevilor cu evoluția comunicării scrise de-a lungul timpului, cunoașterea diferitelor tipuri de scriere și înțelegerea importanței scrisului ca formă de comunicare interumană.

Intrarea este liberă pentru copii!

Invitați la evenimentul de deschidere au fost elevii Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului și echipa Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad (director Ovidiu Toderici, profesor coordonator Lucia Matei).

Text scris de: Sorina Dragomir

Recomandările redacției