Complexul Muzeal Arad aduce o nouă ofertă culturală pentru publicul tânăr al Aradului, un eveniment dedicat, în primul rând copiilor de toate vârstele: „Noaptea la Muzeu. Printre dinozauri”. Astfel, sâmbătă, 19 octombrie Muzeul de Științe ale Naturii și Muzeul de Istorie din Palatul Cultural vor fi deschise pentru arădeni între orele 09.00-17.00 și 19.00-22.00. Intrarea este liberă pentru copii!

Evenimentul cultural din acest week-end face parte din campania de promovare a muzeului, în cadrul proiectului expozițional și educațional Dinozaurii. O lume dispărută, care se bucură de un succes fără precedent, peste 7500 de arădeni vizitând expoziția, de la momentul deschiderii și până acum. Tot sâmbătă seara lansăm o nouă provocare publicului: vizitatorii care ne vor trece trec pragul vor fi invitați să adopte un exponat, atât din colectia muzeului cât și din expozițiile temporare. Prin această nouă campanie dorim să aflăm care exponat din cadrul muzeului nostru este cel mai îndrăgit de public. În jurul celor mai apreciate exponate vom gândi expoziții viitoare.”, a declarat Blaga Bogdan, managerul interimar al Complexului Muzeal Arad.

Muzeul de Științe ale Naturii își va deschide larg porțile pentru vizitatorii dornici să descopere povestea dinozaurilor, giganții dispăruți ai Terrei, care au dominat ecosistemele terestre în trecut.

În Parcul Copiilor, lângă muzeu, vor avea loc proiecții video – filme despre misterioasa dispariție a dinozaurilor vor fi proiectate pe fațada dinspre parc a muzeului. Atracția principală va fi expoziția despre dinozaurii Transilvaniei, deschisă în Muzeul de Științe ale Naturii. Aici, pentru cei mici, se pregătesc ateliere interactive despre fosile și paleontologie, speologie și misterele peșterilor, jocuri tematice interactive și distractive, atelier de pictură pe față pentru copii.

De la standul foto și standul cu suveniruri, vizitatorii noștrii vor duce acasă amintiri memorabile din muzeu!

Muzeul de Istorie este deschis pentru vizitatorii dornici să descopere secretele Aradului și, în premieră, vor avea posibilitatea de a adopta un obiect din expozițiile muzeului. Cele mai apreciate obiecte muzeale, vor face parte dintr-o expoziție gândită să promoveze valorile de patrimoniu ale muzeului arădean. Campania Adoptă un obiect se desfășoară, cu sprijinul publicului, în perioada 19 octombrie – 17 noiembrie, la Palatul Cultural, în expozițiile de istorie și științe ale naturii.

Recomandările redacției