Muzeul va derula un proiect deosebit în perioada următoare

0
512

După un an de succes, cu un record de peste 50 de mii de vizitatori, Complexul Muzeal vine cu noi proiecte anul acesta. În parteneriat cu Asociația Pluto, instituția va derula primul proiect expozițional și educațional din acest an – „Muzeul iluziilor”. Aceasta se va implementa în perioada 1 februarie-16 februarie 2020, la Muzeul de Artă

Inedit pentru școlile arădene a fost anul trecut proiectul educațioanal propus de muzeu, un  curs opțional de istorie și cultură pentru elevii claselor primare, „Povestea Aradului pentru micii artiști”, derulat pe parcursul anului școlar în muzeu, școală, dar și la monumente istorice din Arad. Prin jocuri, ateliere interactive și tururi ghidate elevii descoperă istoria și valorile de patrimoniu ale Aradului, dar și povestea unor personalități arădene. Partenerul muzeului este Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, clasele a III-a A și B, prof. Moș Gabriela și Geta Gubiță.

Expozițiile și acțiunile fost cele mai apreciate de publicul tânăr din Arad, dar și de grupuri școlare din Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Mureș și din Ungaria.

Expozițiea de jucării „De la Moș Gerilă la Moș Crăciun“ și „Planetariu mobil“ au adunat peste 2300 de vizitatori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.