motorock primar motorock cascadoriiFiind componentă de bază a acestei manifestări absolut originale, muzica rock a fost prima care i-a întâmpinat pe toți participanții la Fes­tivalul MotoRock din Pecica, ajuns la a noua ediție.
Comercianţii au fost și ei pregătiţi cu grătare, butoaie cu bere, haine şi accesorii „rock”, iar doritorii și-au putut face tot felul de tatuaje. Vineri seara au evoluat formaţiile My Hands in Chains (Târgu Mureş), Blood & Pain (Arad), Ataria (Zalău), Gothic (Petroşani) şi Kraft (Timişoara).
Punctuali, organizatorii au dat la ora 13 semnalul plecării coloanei formată din zeci de motociclişti care – în frunte cu maşina Poliţiei și ATV-ul condus de organizatorul principal Stani Ribovici, care l-a avut la bord și pe primarul Petru Antal – a străbătut traseul din Pecica după care s-a îndreptat spre Arad.
La întoarcerea în Pecica, zona din jurul fântânii arteziene din centrul oraşului a găzduit demonstraţia de street fighter. Gergely Sanyi din Ungaria i-a ţinut în suspans pe spectatori executând spectaculoase și riscante cascadorii pe motocicletă foarte apreciate și aplaudate de public. Mai târziu, în Pădurice, participanţii au putut încerca un „Harley Davidson”… de lemn. Nu au lipsit nici demonstraţiile de motocross.
Numărul participanţilor a rămas relativ constant față de edițiile anterioare, mai ales dacă ținem cont că au mai fost și alte manifestări importante în județ.
Trupele muzicale care au încheiat ediția MotoRock 2013 aufost: Mike Godoroja & Blue Spirits (Bucureşti), Pandora (Timişoara), celebra Moby Dick (Ungaria),  Apocalips (Timişoara) şi Jump Rock Band (Ungaria) au încins atmosfera. Un aspect aparte a fost și participarea motocicliștilor de la Pecica la  marşul motocicliştilor din comuna Domaszék (Ungaria), cu ocazia  zilelor comunei ungare.

Recomandările redacției