Că în Arad nu toate lucrurile merg așa cum ar trebui, nu poate să nege nimeni. După cum vă informam în numerele trecute ale ziarului nostru, Primăria a lansat o aplicație gratuită, My Arad, destinată locuitorilor municipiului care au de făcut diverse sesizări. Se pare că aplicația are priză la arădeni, într-o singură zi fiind înregistrate nu mai puţin de 80 de sesizări.
Reprezentanții Primăriei susțin că majoritatea au fost deja preluate, iar petenții vor primi răspuns zilele următoare. „Refacerea străzilor sau aleilor şi maşinile parcate neregu­- lamentar sau abandonate pe domeniul public sunt în topul sesizărilor, dar nu au lipsit nici cele care fac referire la salubrizarea străzilor, câinii comunitari sau toaletarea copacilor. Unii utilizatori ai aplicaţiei au făcut chiar propuneri: «Aradul duce lipsa unui parc fitness în aer liber. Foarte multă lume este interesată de acest sport, antrenamentul cu greutatea propriului corp (exercitii calistenice), dar nu au unde să îl practice. Aradul are nevoie de un asemenea loc pentru antrenamente (calisthenics park).»”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
Trebuie spus că municipalitatea are la dispoziţie pentru soluționarea sesizărilor un termen de cel mult 30 de zile, timp în care sesizările nesoluționate sunt vizibile pe hartă. În ceea ce privește sesizările rezolvate, acestea rămân pe hartă numai cinci zile de la data soluționării lor.
„Acest serviciu este gratuit şi foarte uşor de folosit.
Paşii pe care trebuie să-I urmaţi sunt:
Pasul 1: Accesaţi adresa: http://mycity.primariaarad.ro de pe dispozitive mobile.
Pasul 2: Completaţi datele pentru o nouă sesizare (nume, prenume, adresa e-mail, telefon, tip și descriere problemă, locație pe hartă).
Pasul 3: Aşteptaţi soluţionarea sesizării dumneavoastră. Prin intermediul aplicaţiei My Arad puteţi raporta diverse probleme din oraș legate de: iluminat public, câini comunitari, canalizare (racordări, canale colectoare), maşini abandonate sau parcate neregulamentar,  salubrizarea străzilor, toaletare copaci şi întreţinere gard viu, ordine publică, solicitare locuinţă, revendicări în baza legii 10, comerţ ambulant, probleme de mediu sau ajutor social, respectiv ajutor de urgenţă”, se mai arată în comunicatul Primăriei.
(L.Ș.)

Recomandările redacției