N-au învățat încă să vorbească, dar au experiență în cerșetorie

0
285

Din nefericire, cerșetoria nu ține cont de vârstă. Sunt din ce în ce mai mulți cei ce apelează la mila trecătorilor și majoritatea se folosesc de copii, de preferabil minori, care să stârnească milă în locul lor.

Sub diferite pretexte, de la lipsa mâncării, hainelor, banilor, până la nevoia de a cumpăra lapte praf, tinere mame își folosesc copiii pentru cerșetorie fără să ia în considerare riscurile la care se expun.

De această dată este vorba despre un caz care nu a ajuns pentru prima dată în atentția polițiștilor locali. Duși la cerșit încă din fașă, departe de casă, de o tânăra mamă care nu se sfiește să apeleze la mila trecătorilor de pe Calea Aurel Vlaicu și de pe Bulevardul Revoluției. Ea se folosește fără nici o remușcare de inocența lor, a celor trei copii minori pe care îi are. Toți de vârstă preșcolară, dintre care cel mai mic are doar 9 luni, sunt târâți la cerșit pe străzile orașului de mama lor, o tânără de 26 de ani provenind din județul Sălaj.

Surprinsă încă o dată de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică pe Calea Aurel Vlaicu marți, 19 noiembrie 2019, apelând la mila cetățenilor, însoțită de cei trei micuți, L.V. a fost sancționată contravențional.

În cazul celor trei minori, urmează ca reprezentanții DGASPC sosiți la fața locului la solicitarea polițiștilor locali să demareze o anchetă socială. În paralel, Direcția Generală Poliția Locală va sesiza organele de urmărire penală, deoarece este a treia oară doar în anul 2019 când respectiva este prinsă de polițiști în timp ce determină un minor să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități. O astfel de activitate se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, toate aceste urmând să fie hotărâte de organele abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.