nadlac zi 9 maiAutoritățile locale din orașul Nădlac s-au pregătit din timp pentru a marca cum se cuvine ziua de 9 Mai. Alături de faptul că se sărbătorește acum Ziua Independenței, data are și alte câteva sem­nificații aparte. Este vorba de semnifi- cația religioasă – reprezentând sărbătoarea Inălțării Domnului (pentru credincioșii de rit catolic) dar și Ziua Uniunii Europene și Ziua Comemorării şi Reconcilierii.
Prin urmare, după cum ne preciza primarul orașului, Vasile Ciceac, manifestările vor avea o mai largă desfășurare și la ele au fost invitați să participe atât o serie de personalități internaționale cât, firește și personalități de la nivel local, județean dar și național.
Manifestările vor începe la ora 9:00, cu o slujbă religioasă ținută la Biserica Evanghelică, după care festivitățile de comemorare vor debuta cu intonarea Imnului Național al României și apoi a Imnului Slovaciei.
Se va continua cu ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din vecinătatea Bisericii Evanghelice – ridicat în cinstea eroilor căzuţi în cele două mari conflagraţii mondiale cât şi a eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989.
Vor urma apoi cuvântările oficialităților și invitaților. „La evenimentul solemn și-au anunțat prezența Prefectul Aradului, Cosmin Pribac, Pre­șe­dintele CJA – Nicolae Ioțcu precum și numeroase fețe bisericești de diverse confesiuni: din partea Bisericii Ortodoxe preot protopop Păcurar Ștefan, din partea Diaconoiei Evanghelice Luterane Slovace preot protopop Balint Gheorghe. Dintre invi­- tații din Slovacia amintim pe colonel Miroslav Taborsky – duhovnic al arma­tei Slovaciei, locotenent major Viktor Szabo (din localitatea Liptovsky Miku­las). Și-au anunțat prezența de ase­menea și reprezentanți ai Ambasadei Slovaciei la București. Alte oficialități invitate au fost: Comandantul ISU Arad, Comandant IPJ Arad,reprezentați ai Asociației Veteranilor de Război Arad și ai Oficiului Național pentru «Cultul Eroilor» filiala Arad“ ne-a precizat Vasile Ciceac o scurtă pre­zentare a avenimetelor de astăzi.

Recomandările redacției