Nădlacul, tranzitat la pas și asaltat de persoanele ce au fost aduse doar până la graniță

1
698

Cetățenii români au fost considerați mereu niște persoane care se pot descurca în situații dificile. Ei bine, nimeni nu se gândea vreodată că aceștia vor tranzita orașul Nădlac pe jos după ce șoferii de autocare sau alte mijloace de transport vor refuza să îi ducă până la destinație. Lăsați în apropierea frontierei ei au luat-o pe jos către gara orașului Nădlac, ori orașele apropiate, ca mai apoi să urce în trenul de la Arad și o s-o ia fiecare în drumul lui. 

Cert este faptul că ei vin, cu siguranță, din zonele afectate cel mai tare de virus, majoritatea probabil fiind lăsați fără locul de muncă de acolo. Ei bine, cu toate că trecem printr-o situație unică și este stare de urgență, aceștia se plimbă în voie pe străzile orașului, stau la povești în grupuri de cinci sau mai mulți, nu au nici o grijă din cauza virusului și probabil nici măcar nu se simt ca niște amenințări pentru restul persoanelor. După ce au fost văzuți de prea multe ori pe străzi, începând cu cetățenii orașului și până la primarul Ioan Radu Mărginean, toți s-au săturat de această imagine și împreună au început să caute variante. 

Cel care a dat startul discuțiilor a fost însuși primarul care a postat un mesaj pe facebook în care spunea că „Având în vedere faptul că situația persoanelor care tranzitează pe jos vama Nădlac și trec pe DN7 prin oraș devine foarte periculoasă pentru noi toți, vă rog să îmi trimiteți poze dacă vedeți aceste persoane circulând pe DN 7, prin oraș sau oprindu-se la magazine. Deși am făcut demersuri către organele competente ca să rezolve această situație, se pare că nu se ia deloc în serios gravitatea problemei și a riscului la care suntem expuși permanent zi de zi. Pozele vor fi astfel o dovadă concretă a ceea ce se întâmplă tot mai des pe raza orașului”. Ideea este că acesta a încercat și până acum să ceară remedierea situației, însă fără succes până în momentul de față. 

Nădlăcanii au venit imediat cu variante precum cea a amplasării unor mașini de poliție care să îi escorteze până în afara orașului. Totuși, din explicațiile primarului, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de simplu de făcut, deci aceasta nu este o variantă care să poată să rezolve toată problema. 

Restul reacțiilor au fost și ele de nemulțumire sau au fost relatate propriile întâmplări prin care au trecut unii dintre nădlăcani. Mulți simt un sentiment de frică față de astfel de persoane, nu doar din cauza virusului. Sunt de asemenea niște oameni necunoscuți care vin din toată Europa și trag după ei mai multe valize, de multe ori fiind văzuți în grupuri, acesta fiind un semn pentru cetățenii nemulțumiți cum că ar trebui să îi lase în pace și să nu încerce să îi ia la întrebări. 

1 COMENTARIU

  1. Mda…trăgînd bagaje după ei..Eu sunt ingrijitoare pe Austria vin in tara bineinteles ca am bagaje .O luna de zile necesita schimburi de haine.daca nu avem microbuze sa putem merge spre casă trecem vama pe jos.Nu suntem de vina. Lucram legal Eu sunt poate una dintre sutele de fericite care voi fi așteptată la vama.Dar la restul nu se gîndește nimeni .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.