Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Timiș au în derulare un proiect comun de mare anvergură, atât ca valoare, cât și ca impact, legarea punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia, printr-o scurtătură, pe un drum modernizat și construit pe unele tronsoane de la zero. Proiectul este realizat din fonduri europene și va crea o legătură rapidă între vămile cu Ungaria și Serbia.

În cadrul proiectului, pe zona Arad, presupune și plantarea a 900 de copaci, pe lângă construirea de la zero a unui drum de 7,4 km între Sânpetru German și limita județului Timiș. Valoarea lucrării este de aprox. 2,5 milioane de euro. În proporție de 95% lucrarea este deja realizată, urmează marcarea carosabilului și plantarea copacilor.

Pentru accelerarea lucrărilor în județul Timiș, președintele Consiliului Județean Arad a avut zilele trecute o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

În județul Timiș, lucrarea presupune modernizarea tronsonului DJ 693 — Cărpiniș — Satchinez — Bărăteaz; DJ 692Bărăteaz — Gelu; și DJ 692C Gelu — Limită județ Timiș — județ Arad, în lungime de 37 km.

Este o investiție de mare impact, care unește Nădlacul și Jimbolia, printr-un tronson de autostradă, prin podul de peste Mureș între Pecica și Secusigiu, prin două porțiuni de drumuri județene construite de la zero în județele Arad și Timiș și prin alte drumuri modernizate. Asta va însemna o șansă în plus de dezvoltare pentru locuitorii din această zonă, dar și un avantaj de mobilitate pentru cei care vor dori să ajungă mai repede în Ungaria sau în Serbia și vor putea scurta drumul cu zeci de kilometri! Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, cu care am gândit această legătură”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  • Bolocan spune:

    de la Biled la Satchinez e jale….apucativa odata ca numai stiri si proiecte se aud de bucata aia de drum judetian…..asa DJ 693 in 2020 numai noi Romanii puteam sa avem…cel putin Calin Dobra in ultima vreme se folosea de proiectul asta pentru campanie electorala…anul acesta în vinerea dinaintea alegerilor a scos cilindrul de tasat acolo pe piatra cubica….la ce ajuta asta,în afara de campanie?oameni de nimic….ca il vedem acuma pe Alin

  • Bolocan spune:

    de la Biled la Satchinez e jale….apucativa odata ca numai stiri si proiecte se aud de bucata aia de drum judetian…..asa DJ 693 in 2020 numai noi Romanii puteam sa avem…cel putin Calin Dobra in ultima vreme se folosea de proiectul asta pentru campanie electorala…anul acesta în vinerea dinaintea alegerilor a scos cilindrul de tasat acolo pe piatra cubica….la ce ajuta asta,în afara de campanie?oameni de nimic….sa
    il vedem acuma pe Alin

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției