Până la această oră, Alin Roman este singura achiziție certă a UTA-ei în această iarnă. Mijlocașul ofensiv are două săptămâni pline în „alb-roșu”, între care și zilele grele de cantonament. De altfel, la Moneasa, fostul fotbalist al Caransebeșului a fost printre cei mai muncitori fotba­liști, iar rezultatele încep să se vadă și la joc.
Intrat după pauză în amicalul cu „șoimii” lui Ionuț Popa, Roman a dirijat multe dintre atacurile echipei sale, contribuind și la golurile reușite de Murakami și Petre. „Are tot ceea ce-i trebuie, adică ambiție și ca­racter și calitate. Se mulează pe ceea ce avem noi aici, ne dăm seama de acest lucru pe zi ce trece. Să nu uităm că el vine după o perioadă destul de lungă în care nu a participat la antrenamente și a intrat direct într-un cantonament greu, făcându-i foarte bine față. E un jucător care ne place, acum depinde de el cum va munci și de aici încolo pentru a-și câștiga un loc în echipă”, a spus Roland Nagy despre fotbalistul său, care a împlinit chiar miercuri 22 de ani.
Și japonezul Gentaro Murakami s-a mișcat destul de bine, a și marcat un gol, deși uneori e prea individua­list în încercarea de a-și demonstra calitățile. „Vrea, muncește, are un spirit deosebit și pe fondul acesta vine și cu realizări în teren. Pentru el a fost ceva nou și pregătirea din această iarnă, dar a răspuns bine. Important este că trage de el. Câteodată ţine prea mult mingea, dar mai avem și alți «clienți» de acest gen, nu doar el. Sunt neajunsunsuri pe care avem timp să le eli­minăm”, mai consideră Nagy.

Echipa fanion a Aradului i-a testat și pe camerunezul Mbambi și fundașul de peste Prut, Ionuț Pîslaru, fără a primi semne pozitive de la ei. „Mă caută și mă solicită mulți impresari și antrenori pentru a încerca unii jucători. Am evitat să chem din ei, dar, dacă acești doi jucători au ajuns aici, îi vom evalua și – probabil – după meciul de sâmbătă vom trage o linie în cazul lor. Ambii sunt fotbaliști cu profil defensiv, fundași, mijlocași, noi stăm bine la acest capitol, atâta timp cât nici discuțiile cu Ignea nu au fost fina­lizate… Îi avem pe Chindriș, Jorza, Tănase pe acel post, plus patru-cinci fundași centrali de valori apropiate, nu am vrea să stricăm ce s-a clădit până acum. Dar, dacă se dovedesc jucători de calitate, poate ne orientăm spre ei”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.
În fine, din „unsprezecele” titular în tur a lipsit Bogdan Burlă. Tânărul fundaș stânga e suspendat la prima confruntare oficială a primăverii, cea cu FC Brașov, iar cei din stafful tehnic sunt tentați să opteze pentru Jorza și Man ca jucători Under 19 și la Gligor pentru postul de apărător lateral.  „Gândim deja o strategie pentru primul meci pe puncte. Sigur, pe postul lui Burlă, dintre juniori îi mai avem pe Dinculescu sau Aldan, dar ambii sunt lipsiți de experiență. În schimb, Alin Gligor a intrat mereu bine când
l-am folosit și pe banda stângă, are calitate și multă experiență. Nu mai e mult, mai sunt 6-7 jocuri până la disputa cu Bra­șovul și trebuie să ne pregătim din timp”, a încheiat Nagy.
Apropo de Iulius Dinculescu, și acesta și-a sărbătorit ziua de naștere. De miercuri, tânărul utist nu mai e minor.

Recomandările redacției