Nagy: „Este rezultatul arbitrilor, nu ne rămâne decât să fim bărbați și să ne ridicăm”

0
275

Bătrâna Doamnă” părea scăpată în câștigătoare la Brașov, dar o decizie mai mult decât contestabilă de arbitraj le-au readus pe gazde în joc, care apoi, din elan, aveau să ia toate punctele la ultima fază a jocului.
Roland Nagy nu putea rămâne impasibil la penalty-ul de cascadorii râsului pe care l-a dat, practic, asistentul Bârdeș, care a semnalizat așa zisul fault al lui Manea asupra lui Istrati. „Este rezultatul arbitrilor, din punctul meu de vedere. Nu am făcut-o niciodată, dar e momentul să o spun. Este inadmisibil ca în 2016 să avem asemenea decizii arbitraje. Adică intervine asistentul peste central în minutul 90, cu un Istrati care avea galben pentru simulare și mai cade odată în careu…”
Zgândărit de un ziarist local, care l-a întrebat pe antrenorul utist dacă contestă decizia arbtrilor, Nagy a răbufnit puțin: „Când cazi în careu trebuie obligatoriu să primești și penalty? Este obligatoriu ca la fiecare meci FC Brașov să primească penalty ? Mingea era în brațe la portar, nu înțeleg cum poți să sancționezi astfel de căderi în careu. Dar, asta este,
s-au întâlnit două dintre echipele bune ale seriei, care și anul trecut au făcut meciuri spectaculoase. Rămâne o victorie a celor de la FC Brașov, văd că încep să se resusciteze și ăsta e un lucru bun, ar fi păcat să moară fotbalul din acest oraș. Aici am petrecut ani frumoși, îmi face plăcere să revin la Brașov, dar ce am văzut astăzi… pe Romică Pașcu și Paul Enache îi cunosc foarte bine. Sînt trei puncte pentru FC Brașov, dar modul în care au fost obținute lasă de dorit. Mai e mult, războiul nu s-a terminat”.
Același jurnalist l-a întrebat dacă Brașovul a surprins UTA în partea secundă, când a introdus pe gazon toți fotbaliștii cu profil ofensiv. „Cu ce să ne surprindă, cu mingi aruncate în careu? Să fim serioși, au primit un penalty din nimic și aia a fost…”, a fost răspunsul lui Nagy.
În fine, fostul mijlocaș a fost întrebat dacă le reproșează ceva elevilor săi. „Da, poate lipsa de concentrare din final, de după acel penalty. Sigur, în repriza a doua gazdele au aruncat în teren tot ceea ce au avut la dispoziție din punct de vedere ofensiv, dar și așa nu ne-au surprins cu nimic. E adevărat, nici nu am mai speculat contra­tacurile ca să facem diferența și mai sigură pe tabelă și, într-adevăr, aici a fost punctul în care nu am reușit să fim mai inteligenți. Dar, repet, când în minutul 90 se dă penalty… atâta și nimic mai mult”.
Și mai tăios a fost Roland Nagy într-o declarație pentru site-ul clubului, uta-arad.ro: „E supărare mare, dar nu vreau să spun mai multe despre modul în care am fost arbitrați, meciul a fost meci televizat. Dacă nu ne trezim, se alege praful de fotbalul românesc. Dau timpul înapoi și îmi amintesc ce am pățit campionatul trecut la Baia Mare sau la Târgoviște și mă înfior. Nu ne rămâne decât să fim bărbați și să ne ridicăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.