Nagy: „Să ne trezim și să dăm întotdeauna fotbalului totul. Noul sezon va fi mult mai greu decât precedentul”

0
259

UTA nu a arătat prea bine la Sebiș în compania divzionarei a treia întărită cu destui fotbaliști cu multe partide la nivelul eșalonului secund. Ceva mai proaspătă fiindcă nu a trecut prin cantonamentul estival, Naționalul și-a adjudecat ami­calul cu echipa fanion a județului, criticată pentru atitudinea arătată chiar de antrenorul ei. „Venim după o zi de marți destul de grea cu două antrenamente, încărcătură și mai suntem și puțin visători căci se apropie turneul din Italia. Sunt deranjat de atitudine și de modul în care am luat cele trei goluri. Primele două nici la antrenament nu sunt permise. Când îți scapă singur adversarul pe aceeași parte de vreo trei ori și de două o bagă în poartă nu ai cum să nu-ți ieși din fire. Trebuie să ne trezim pentru că ceea ce a fost a trecut, iar fotbalului trebuie să-i dăm întotdeauna totul. Cred că lucrurile astea le vom regla, fiindcă și acum un an am trecut prin ele. La acest aspect am fost restanți azi. Nu putem trage concluzii după o înfrângere, nu am avut rezultate prea bune nici vara trecută și totuși am fost atât de aproape de Liga I la capătul sezonului trecut”, a precizat Roland Nagy, imediat după ultimul fluier al amicalui Sebiș – UTA 3-2.
„Sebișul, mai proaspătă”
Tehnicanul s-a referit și la motivația cu care a evoluat adversarul, mult mai mare decât a teamului său. „Scuze putem găsi mereu, oboseala, căldura… Dar, la fel de adevărat este că am intrat pe vârfuri pe teren în fața unui adversar despre care se știa că e motivat din multe puncte de vedere pe care, însă, nu vreau să le dezvolt. Le cunosc și le știu. Sebișul a fost mai proaspătă, cu mai puține antrenamente la activ și o plăcere mai mare de a juca. Apoi, e normal ca echipa din județul tău de un nivel mai mic să-și dorească să te bată, iar atâta timp cât nu o pui la res­pect apar și astfel de rezultate. Dacă tu ratezi, iar ea marchează din nimic, apoi lucrurile se precipită. Vom analiza aspectul acesta, avem nevoie de mai mai mult sacrificiu, sunt convins că nu asta e fața echipei”, a adăugat fostul mijlocaș.
„Va fi mult mai greu, iar UTA obligă”
Acesta a mai tras un semnal de alarmă. „Repet, trebuie să ne trezim și să conștientizăm că tot ceea ce a fost anul trecut nu va veni de la sine. Noul sezon va fi mult mai greu decât precedentul, iar UTA obligă, rezultatele din sezonul trecut și ele. Asta trebuie neapărat înțeles. Ne așteaptă un an foarte greu, din două serii se face una. Indife­rent de problemele multor echipe va fi un alt nivel fotbalistic și multe deplasări lungi ce-ți dau peste cap ciclurile săptămânale. Mai avem la dispoziție și turneul de verificare din Italia, cu meciuri bune și condiții de antrenament pe măsură, dar, totodată, sper să mai facem ceva din punctul de vedere al lotului. Aici e punctul sensibil. Mă gândesc și sper mereu la aspectul acesta. Se discută, sper doar că această mișcare lentă să fie benefică și utilă pentru că e important să vină fotbaliștii, în special fundașii, de care avem neapărat nevoie” , a încheiat Nagy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.