Naomi Osaka a câştigat US Open. Azarenka a pierdut în trei seturi

0
293

Japoneza Naomi Osaka (9 WTA, 22 de ani) este noua campioană de la US Open. Aceasta a trecut de bielorusa Victoria Azarenka (27 WTA, 31 de ani) scor 1-6, 6-3, 6-3.
După un început slab de meci și un prim set de coșmar, Osaka a revenit incredibil și a cucerit din nou titlul la Flushing Meadows, după cel din 2018.
Bielorusa Azarenka, la prima finală după 7 ani, a jucat perfect în prima parte. A fost agresivă, a returnat bine și nu i-a dat nicio șansă lui Osaka. 6-1 după 40 de minute, cu trei break-uri reușite de Azarenka, și totul părea că se îndreaptă către o victorie lejeră.
Naomi Osaka are în palmares trei titluri de Grand Slam: US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019)
Setul doi a început la fel ca primul, cu Azarenka la conducerea jocului și cu Naomi depășită complet. Bielorusa a avut 2-0, dar Osaka nu a cedat și a egalat rapid la doi. Nipona a continuat jocul bun și la 3-3 a făcut încă un break și a preluat conducerea.
Naomi Osaka și-a crescut nivelul jocului. A fost mai sigură pe ea și a lovit mult mai puternic, lăsând-o de multe ori fără replică pe Azarenka. La 5-3, după un game lung, Osaka a fructificat al doua minge de set și a trimis meciul în decisiv.
Osaka și-a continuat seria excelentă și în setul trei. Jucătoarea din Japonia și-a păstrat concentrarea și ritmul bun, iar la
2-1 a făcut primul break din set. Imediat după acest game, Azarekna a avut trei mingi de rebreak, dar Osaka a revenit de la 0-40 și a câștiga game-ul.
Azarenka nu a renunțat la luptă, iar la 4-1 a salvat patru mingi de break și a reușit să se apropie de adversară. La 4-3 pe serviciul Victoriei Azarenka, Osaka a făcut încă un break și a dus scorul a 5-3. Japoneza a servit excelent în ultimul game. S-a impus cu 6-3 în decisiv și e din nou campioană la US Open.
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.